Varför gjorde kinesiska kvinnor binda deras fötter?

kinesiska fot bindande fram som en praxis i Kina i det 7th århundradet CE, men först användes minimalt. Det var inte vanligt i de högre klasserna förrän om 12-talet e. Kr. Från denna tid framåt, inte bara adeln, utan även medel-och lägre klasser övade kinesiska fot bindning för att uppnå det som kallades "Lotus foten. " För de flesta moderna människor, är utseendet på missbildade och missbildade fot bara ett exempel på typ av barbari som drabbar kvinnor i många olika kulturer. Kinesiska fot bindande är ännu ett exempel på rituella övergrepp mot kvinnors kroppar.

Kvinnor valde, vilket ofta i ett manligt dominerande samhället, att binda sina egna fötter. Det ansågs vara på modet och ett märke eller åtskillnad ha bunden och nästan nonfunctional fötter. Kinesiska fot bindande har utsatts sedan på unga flickor, med mödrar utför bindande när flickorna var så unga som fem. Ett resultat av kinesisk fot bindning var extrem smärta. Det första året av kinesiska fot bindande skulle leda till brott på fyra tår. De skulle sticka tillbaka tillsammans i en deformerad sätt, och unga flickor skulle få gå enbart på benen för att undvika att gå på det smärtsamma tårna. Kinesiska fot bindande hämmas även normal tillväxt av fötter, så att de bundna fötter vuxna kvinnor var mycket liten.

Faktum är att ju mindre fötter, desto mer aristokratiska kvinnan verkade, så det blev snabbt populärt bland de lägre klasserna för att konkurrera med varandra över vars dotters fötter verkade det minsta. Eftersom kinesiska fot bindande hämmad rörelse, flickor ofta inte kan utföra denna typ av arbete som krävs för att driva ett hushåll. Denna förstorade ståndpunkten att kinesiska flickor var mindre bättre än pojkarna, framför allt bland de lägre klasserna, där arbete krävdes för att hålla mat på bordet. att vissa kinesiska fot bindande förbjöds 1911. I Kina idag, en kvinna bindande sitt barns fötter skulle bli föremål för åtal om barnmisshandel. Dock är meningsfullt att flickorna fortfarande en vanlig uppfattning, särskilt med den kinesiska begränsning av varje familj bara har ett barn. Det anses vara mycket lyckligt lottad som har en pojke barn, och detta delvis står för de många kinesiska flickor som är övergivna på barnhem. Detta är naturligtvis inte sant att alla kinesiska flickor. Många kinesiska familjer dyrka deras döttrar. I själva verket innebar domen mot kinesiska fot bindande för att skydda kinesiska kvinnor från sådana övergrepp. Dock vissa synpunkter på värdet av den feminina kan fortfarande ses som holdovers från en mindre upplyst tid. Det är nästan ofattbart att titta på röntgenbilder och bilder på fötter som var föremål för kinesiska fot bindande, och inser detta gjordes till förmån för mode. Men det vore dumt att tro att den kinesiska var det enda kulturen utövar ett sätt teknik som faktiskt kan skada kroppen. Många amerikanska kvinnor som bar högklackat för mycket av sina liv lider fortfarande av efterverkningarna. Men dessa är inte lika uttalad som orsakats av mul bindande.

Förutom ledde corseting av unga flickor från 18th century vidare i Europa och USA under missbildningar av ryggen och oförmåga att utöva regelbunden motion. Detta kan också ses som en barbarisk försöka tillfredsställa mode.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.