Vad bör jag veta om Saint Lucia?

Saint Lucia är en önation i Västindien, som gränsar till Atlanten. Den omfattar 240 kvadrat miles (620 kvadratkilometer), vilket gör det ungefär en fjärdedel av storleken i delstaten Rhode Island.

Saint Lucia avgjordes först av Arawaks någon gång i 2: a århundradet. Med början den 8: e århundradet karibier började visas på ön, undantränger den Arawaks över tiden, och utveckla sin egen utvecklade ganska bosättningar där. I slutet av 15: e talet, blev den spanska de första européerna att upptäcka Saint Lucia . I mitten-16th century en fransk pirat som besöks ön som en mellanlandning punkt på hans räder europeiska handelsfartyg. I början av 17th century det fanns ett intresse av ett antal europeiska makter att upprätta utposter på ön, och de engelska, franska och holländska alla försökte. Deras nya utposter mött betydande motstånd från karibier, som skulle plundra de nya bosättningarna tills slutligen köra nybyggarna bort. Efter ett antal misslyckade startförsök, franska och engelska både gav upp försöken att lösa på ön, och istället bytte fram och tillbaka i årtionden som en mestadels tomma ön. av den 18: talet hade ön mestadels varit dämpad, och under senare delen av århundradet de brittiska och franska tagit ett förnyat intresse i Saint Lucia som en möjlig plats för socker odling. Den franska förklarade slaveriet avskaffades efter den franska revolutionen, och britterna invaderade snart igen, så småningom få utrett kontrollen över ön i början 19th century.

Med start i början 20th century, började Saint Lucia att närma sig självständighet och oberoende. 1924 ön bildade en konstitution, och allmän rösträtt infördes 1951. Saint Lucia var en del av de Västindiska federationen i slutet av 1950-talet, tills federation kollapsade. Från slutet av 1960 under 1970 Saint Lucia var en associerad stat i Förenade kungariket, vilket ger fullständig autonomi över alla inrikespolitik. Detta bidrog till att förbereda landet för självständighet, vilket uppnåddes 1979, som medlem av Samväldet med drottning Elizabeth II som monark.

Saint Lucia har en ganska väl utvecklad turism infrastruktur och är en populärt resmål i Karibien. Stränder, snorkling och dykning är den primära dra för de flesta turister, som i de flesta karibiska nationer, men en rad andra anmärkningsvärda sevärdheter finns också. The Saint Lucian Botaniska trädgården har en vacker nedsänkning i floran från Karibien, och Pigeon Island National Park är ett vackert bevarade område som innehåller rester av en gammal brittisk militärbas.

>

Flyg anländer regelbundet i Castries från andra karibiska nationer, med några direktflyg från en handfull städer i USA. Kryssningsfartyg också regelbundet angöra hamn i Saint Lucia, och segling från närliggande öar gör för en rolig och vacker resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.