Vad bör jag veta om Komorerna?

ligger i Indiska oceanen, Unionen Komorerna är en ö land som är placerad utanför Afrikas östkust. Även Komorerna har ingen gräns länder, har den närliggande länder, inklusive Madagaskar, Moçambique, Seychellerna, och Tanzania, som ligger precis över havet. Före 2002 var Komorerna officiellt kallas Islamiska förbundsrepubliken Komorerna. Komorerna kommer från det arabiska ordet GAMAR , vilket betyder måne.

Komorerna är ett litet land, som spänner bara 838 kvadrat miles (2. 235 kvadratkilometer). I själva verket är det tredje i raden bland de minsta afrikanska nationerna. Den har också en av de minsta afrikanska populationer, även om det har en av de högsta befolkningstäthet. Även Komorerna kallas en ö-nation, den egentligen består av fyra olika öar, inklusive Mwali, Nzwani, Mahore och Ngazidja. Det är också åberopar flera andra mindre öar.

Komorerna var en gång en fransk koloni, Frankrikes första hävdade den och ställa upp för 1841. Det var dock inte förrän 1912 som Komorerna blev en officiell fransk koloni, som omfattas av regeln om Madagaskars fransk-koloniala Governor General. Vid den tiden användes ögruppen som en hamn för handelsfartyg seglare. Sedan den franska flyttade in, inklusive bosättare och fransk-ägda företag, vilket arabiska köpmän tillsammans med dem. De etablerade plantager som producerade sådana grödor som socker, ylang-ylang, kaffe och kakao, vanilj producerades också och exporteras.

Komorerna förblev stadigt under franskt styre fram till 1973, då den var en oberoende avtal med Frankrike. Enligt detta avtal skulle Komorerna vinna självständighet 1978. Men den 6 juli 1975, förklarade Komorernas parlamentet nationens självständighet. Ön Mayotte valde att kvarstå under fransk kontroll medan resten av Komorerna fått sin första president Ahmed Abdallah, den 5 september 1975.

Idag är Komorerna betraktas som en federal republik presidentval. Enligt denna ram, spelar presidenten dubbla roller som både statschef och regeringschef. Landet har en egen konstitution, som ratificerades den 23 december 2001. Dock har alla sina öar ett mått av självständighet, som vardera får en egen konstitution, president och parlament.

Landets rättssystem är en kombination av islamisk lag och överblivna lagsamling från franskt styre. Normalt är tvister hanteras av byäldste eller civil-system domstol. Däremot har nationen en högsta domstol, som mestadels hanterar val och konstitutionella frågor.

Komorerna har en marin tropiskt klimat, med bara två säsonger. Det är fuktigt och varmare från november till april och kallare och torrt under de återstående månaderna. Även klimatet för större delen av året är vanligtvis ganska mild och temperaturen legat på cirka 77 grader Fahrenheit (25 grader), inte nationen uppleva sådana ytterligheter som cykloner. Den upplevelser också monsun vindar ibland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.