Vad bör jag veta om Costa Rica?

gränsar till Stilla havet i väster och söder och Karibiska havet i öster, är Costa Rica ett land som ligger i Centralamerika som anses av många vara ett semestern. Officiellt känd som Republiken Costa Rica, har landet ett rikt kulturarv och stabil ekonomi som fortsätter att attrahera ett antal människor från hela världen. Som ett av få exempel på länder i området med en stabil regering, kan Costa Rica anspråk på decennier av en demokratisk regering som har gjort landet attraktivt för många företag investerare, samt personer som söker en avkopplande semester. Som många länder i Central-och Sydamerika, finns ett antal statliga myndigheter att lämna grunderna i det moderna livet för befolkningen. Emellertid tillåter statliga strukturen i Costa Rica för en stor del av autonomi för dessa organ. Bland de tjänster som hanteras centralt av staten sponsrade organ är telekommunikation, el och kommersiella banker. Samtidigt som Costa Rica avskaffade armén år tidigare, fungerar landet en välutbildad polisstyrka som klarar av att upprätthålla säkerheten för alla medborgare. I många delar av Costa Rica, medborgarna känner sig fullkomligt fria att hålla sina dörrar olåsta, på grund av graden av skydd som erbjuds av polisen.

Även om platsen för Costa Rica var en gång en smältdegel av flera kulturer, den moderna valkrets bestående av nästan varje nationalitet och kultur som finns i världen idag. Resultatet har blivit en eklektisk blandning av medborgare i Costa Rica, särskilt på sådana storstäder som San Jose. Costa Ricas kultur i allmänhet tenderar att vara mer öppna och toleranta mot olika typer av livsstilar och filosofier, som har gjort landet än mer attraktivt för turister.

Turism är i själva verket en av de viktigaste inkomstkällorna för Costa Ricans. Rika kusten längs Stilla havet och Medelhavet bidrar till att locka semesterfirare från hela världen. Besöksnäringen längs kusten ger inte bara stabila inkomster för medborgarna, men också för regeringssidan. En stor attraktion i Costa Rica är det många statliga skyddade djur bevarar och skyddad skog i landet. Personer som bryr sig om miljöfrågor tycker att tid i Costa Rica är väl värt resan.

På samma sätt har den öppna attityd som finns i Costa Rica kultur också lett till utveckling av vuxna inriktad turism inom landet. Med laglig prostitution som noga övervakas och underhållas med statligt sponsrade sjukvård, Costa Rica har fått rykte om sig att vara en idealisk plats att bedriva vuxna äventyr inom en relativt säker miljö.

Med ett sådant attraktivt klimat, är det inte konstigt att en av de viktigaste frågorna inför Costa Rica dag är invandringen. Framför allt finns det en ständig oro med antalet nicaraguanska medborgare som vill passera gränsen och bosätta sig i Costa Rica. Medan vissa Costa Ricans är inbjudande för tillströmningen av bosättning i landet, andra oroar sig för att antalet invandrare kommer att överstiga kapaciteten hos nuvarande offentliga tjänsterna och uppmanar till en mer kontrollerad invandring process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.