Vad är religiösa Make-up i Indien?

De allra flesta, ca 80%, av den indianska befolkningen hinduer. Den näst mest populära religionen i Indien är islam. Andra populära indiska religioner inkluderar kristendom, sikhism, buddhism, Jainism, och Zoroastrianism.

hinduism anses vara den äldsta religionen i världen och utvecklades omkring 2500 f. Kr. . Den har närmare en miljard anhängare och är den tredje största religionen i världen. Det är en polyteistiska religion med olika mytologier och gudar. Hinduiska heliga text kallas Vedasen som anses vara i ständig utveckling.

olika sekter inom hinduismen har olika trosuppfattningar. Exempelvis Smartism sekt tror att tillbedjan kan göras på många olika sätt, medan Vaishnavism sekt tror bara dyrkan av guden Vishu är viktigt.

Islam , den näst största religionen i världen, är en monoteistisk religion som anlände till Indien på 600-talet. Det heliga text, Koranen, anses vara Guds ord som uppenbarades för profeten Muhammed genom ängeln Gabriel.

Islam består av två sekter, Sunni och shiitiska . De flesta av Indiens muslimer liksom världens muslimer är sunnimuslimer. Medan de två sekterna är i stort sett desamma, intar de några olika trosuppfattningar. En skillnad mellan dessa två sekter är att shiamuslimer kräver att religiösa ledare vara ättlingar till profeten Muhammed.

Kristendom tros ha anlänt till Indien mellan 50 och 90 CE. Det är en monoteistisk religion som fokuserar på Jesus som Messias. Ankomsten av europeiska upptäcktsresande i det 16th århundradet införde katolicismen som är särskilt populär i södra och nordöstra Indien, särskilt i delstaterna Meghalava, Nagaland och Mizoram.

Sikhism började dyka upp i den 16: e århundradet i norra Indien och är främst koncentrerat i den indiska provinsen Punjab. Sikhism är en monoteistisk religion som följer läror tio Gurus, eller religiösa ledare. Sikher följa ett koncept som kallas de fem Ks som är fem artiklar om tro. Dessa fem artiklar, en turban, kam, armband, speciella UNDERPLAGG, och ett svärd, är alltid användas för att symbolisera en tro.

buddhismen , vilket läror i vaknade en , som utvecklats kring den 5: e talet och hade ett stort inflytande på utvecklingen av religiös övertygelse i Indien. Buddhismen är en ateistisk religion baserad på undervisning i Siddhartha Gotama eller Siddartha Gautama, som var född i dagens Nepal. Tyngdpunkten i denna religion är att uppnå nirvana genom meditation.

Jainism började som en religion i det antika Indien. Liksom Buddhismen är ateistisk religion eller filosofi. Företaget hävdar att det råder jämlikhet mellan alla levande varelser och fokuserar på principen om icke-våld. Anhängare av Jainism komponera ett relativt litet antal indier som är i allmänhet mycket rika.

Zoroastrianism är en religion och filosofi bygger på Ahura Mazda som Gud, och förmedlas genom undervisning av profeten Zoraster. Det centrala, heliga text kallas Avesta. Zoroastrianism anlände till Indien från Persien runt 650 f. Kr. En övertygelse i denna religion är att universum är närvarande i fasen att komma närmare perfektion som ett resultat av människors goda gärningar. Indianerna denna praxis denna religion kallas farsi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.