Vad är det gyllene templet i Dambulla?

The Golden Temple of Dambulla, även känd som Dambulla Cave Temple, är ett tempel i centrala Sri Lanka. Det är en Unescos världsarv, och har varit sedan 1991. Det är den mest välbevarade av de olika grottan templen i Sri Lanka, och är en populär turistattraktion och religiös plats. Det finns fem stora grottor som utgör den gyllene tempel Dambulla, men det finns mer än åttio grottor i det omgivande området, alla med sina egna attraktioner. Grottorna är absolut behandlas i olika målningar, och fyllda med statyer, representerar Buddha, och visar hans liv och händelserna kring pantheon av buddhismen.

Grottorna hade ockuperats långt före ankomst buddhismen till Sri Lanka, med de äldsta gravarna som går tillbaka till omkring 700 f. Kr. , men buddhister anlände kring år 100 f. Kr. och började skapa verk som nu kantar grottor . Gyllene templet Dambulla ligger bara 12 miles (19km) bort från den plats Sigiriya, en buddhistiska världsarv. De fem grottorna som utgör den gyllene tempel Dambulla är grotta stora konungar, de stora nya kloster, Cave av den gudomliga konungen, och två andra, mindre grottor, som inte brukar få ett eget epitet. The Cave av Stora Kings är den största av de grottor i Gyllene templet i Dambulla. Den innehåller fyrtio statyer representerar Buddha sitter, och en annan sexton av Buddha stående. Den innehåller också statyer som representerar Vishnu och Saman, liksom statyer föreställande välgörare Gyllene templet Dambulla, kung Nissanka Malla och kung Vattagamani. Det är det senare statyer som ger den här grottan dess namn, Maharaja Lena , grotta Great Kings. En fjäder droppar vatten från taket in i grottan, och det är ryktet att ha helande egenskaper. Målningar också pryder väggarna, främst från 18th century som visar olika scener från Herren Buddhas liv, liksom scener av Sri Lankas historia. The Great New Klostret är en grotta som var målat i sena 18th century. Det sker i vad som kallas Kandy stil, under kung Kirti Sri Rajashinha. The Great New kloster innehåller mer än femtio statyer av Buddha, som ställdes in som en del av King's Rajashinha återupplivandet av Buddhismen i Sri Lanka. The Cave av den gudomliga kungen är den första av de grottor i Golden Temple of Dambulla. Det finns en inskription över ingången till grottan som avser grundandet av templet. Grottan är nästan helt fylld av en enorm staty av Buddha tillbakalutat. Lord Buddha huvud guden Vishnu, som enligt legenden sägs skapade grottor, och vid hans fötter är Ananda, den gynnade studerande från Buddha.

The Golden Temple av Dambulla innehåller mer än 150 statyer av Buddha, kungar och tillhörande gudar, och tusentals målningar av Buddha. Även om det finns en liten avgift för att besöka det gyllene templet i Dambulla, är det en av de bästa erbjudandena i form av världsarv finns i Asien. Många timmar kan spenderas utforska grottor, och arbetet på både målningar och statyer är en konstant hög nivå. Med ett antal andra buddhistiska sidor hittades i närheten, är detta ett område väl värt ett besök om du är i Sri Lanka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.