Vad är People’s Republic of China?

tredje största landet i världen är People's Republic av Kina, som ofta kallas Kina. The People's Republic av Kina ligger i östra Asien med Ölands västra kust gränsar till Stilla havet. Kina aktier resten av sina gränser mot Ryssland, Nordkorea, Kazakstan, Vietnam, Laos, Burma, Bhutan, Sikkim, Nepal, Indien, Pakistan och Afghanistan. The People's Republic av Kina är hem till den gula och Yangtze Floder och har ett varierat landskap som omfattar bassänger, slätter, högland, kullar och berg. Kina har ett kontinentalt klimat, men eftersom landet sträcker sig över 50 graders latitud finns en stor variation i klimatzoner. Områden i södra Kina är tropiska eller subtropiska och har korta vintrar och långa somrar, medan den yttersta nordliga områdena i den frusna tundran zonen.

Trots att Kina är en av de tidigaste civilisationer, var det inte officiellt kallas People's Republic av Kina förrän 1 oktober 1949, då den förklarade en socialistisk republik och namngavs av härskare Mao Zedong. Zedong var ordförande i Kinas kommunistiska parti och ansvarig för kinesiska kulturrevolutionen, där han åberopade propaganda klasskamp att ta bort den liberala elit som var dominerande kommunistpartiet. Även 20th-century Kina har en historia av blodspillan och klasskamp och förblev ett kommunistiskt land med strikt politisk kontroll, 21-talets Kina har seglat upp som en socialistisk marknadsekonomi som har gjort framsteg genom reformer och genomförandet av öppen politik. är The People's Republic av Kina indelat i 23 provinser, fem autonoma regioner, två särskilda administrativa regioner och fyra kommuner som lyder direkt under jurisdiktion av centralregeringen. Inom dessa provinser och regioner råder en stor mångfald i avseende på språk, etnicitet och religion. Det officiella språket i den kinesiska regeringen är mandarinkinesiska, och kinesiska har använts som ett skriftspråk för 6000 år. Det finns flera dialekter i hela Kina och många av de olika etniska grupperna har sina egna språk.

Med mer än 50 etniska grupper, är People's Republic av Kina inte bara det folkrikaste landet i världen, men är också rasistiskt olika. Kina visar också sin religiösa mångfalden genom bruket av buddism, taoism, kristendom och islam som dess medborgare. Trots att Kina är en kommunistisk regering, religionsfrihet beviljas och religiös verksamhet skyddas av den kinesiska konstitutionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.