Fetma är verkligen ett stort problem i Amerika?

Vi hör ofta att amerikanerna är överviktiga. Det är en situation som media och många hälsoexperter nämner som en epidemi, en som påverkar både vuxna och populationer barndom. Oron beror uppskattar att nästan två tredjedelar av den amerikanska befolkningen är överviktiga och nästan en tredjedel av dem är faktiskt överviktiga. Dessa farhågor har resulterat i en rad av åtgärder från borttagande av transfetter från hundratals affär och snabbmat menyalternativ till kampanjer för fitness. Det finns dock källor, såsom denna artikel från Scientific American, som tyder på oro över fetma i USA kan vara överdriven. Det säkert kan vara svårt att tolka informationen om fetma, som i allmänhet samlas in baseras på Body Mass Index (BMI), en siffra som beräknas utifrån längd, vikt och ålder. En individ med ett BMI högre än 30 anses vara överviktiga, men tanke på att muskler väger mer än fett, är det svårt att veta hur noggranna beräkningar. Ändå är hälsoexperterna berörda. Hur stor problem är fetma i Amerika? De senaste beräkningarna visar att USA leder alla andra länder med drygt 30% av befolkningen klassas som överviktiga och nästan ytterligare en tredje som är överviktiga. I jämförelse med Storbritannien, som kommer in på 23% och Kanada, vars överviktiga befolkning omfattar drygt 14% av den totala, verkar det som att vikten är ett problem i Amerika. är Oron understryks av de hälsoproblem som läkarna säger är förknippade med fetma, bland annat hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och cancer. Enligt statistik publicerad av The Obesity Society, högt blodtryck eller högt blodtryck, är direkt kopplat till BMI och undersökningar visar att mer än hälften av fallen av hypertoni hos vuxna kan hänföras till fetma.

Vuxna är inte den enda delen av befolkningen som har upplevt övervikt. Sedan 1970 har andelen överviktiga barn i åldrarna 6 till 19 tredubblats och uppskattades till 15% år 2000. Övervikt rapporteras vara den vanligaste förekommande näringsmässiga störning av amerikanska barn och ungdomar och ett växande problem enligt barnläkare. Man tror att det finns ett antal faktorer som bidrar till överviktiga barn, med stillasittande aktivitet och dåliga matvanor är bland de ledande faktorer.

"Screen tid" är ett nyare begrepp myntat som den tid en person tillbringar framför en dator eller TV-skärmen, vilket innebär att de är fysiskt inaktiva. Barn rack upp skärm tid timmar hemma och i skolan och fler och fler skärm-baserade aktiviteter locka barn borta från utelek. TV-spelet branschen har fått sin beskärda del av skulden och därefter tjänat sig miljonbelopp i försök att rädda sig. Utvecklingen av spel som bidrar till rörelse, såsom dans, hopp, och med slående yogaställningarna har tagit form och fångades på, men det återstår att se i vilken grad detta hjälper situationen. Som om bristen på fysisk aktivitet inte var tillräckligt om, men nyligen har uppmärksamheten på nedskärningar i offentliga skolor resulterade i avskaffandet av idrott klasser och genomförandet av lön idrotta har många föräldrar som berörs och arbetsvillkor svårare att göra fysisk aktivitet en varje dag del av sina barns liv.

Oavsett ålder, vikt problem ses drabbar amerikanerna som framgår av antalet annonser som visats på TV och i andra medier. Senaste produktutvecklingen inriktade på de med viktnedgång och mål fitness i minnet sträcker sig långt bortom den traditionella kosten planer. Nyare tendenser lutar mot hälsosamma, t. ex. byta traditionellt fet mat såsom franska frites med färsk frukt eller yoghurt och bakning eller grilla kött istället för stekning. Ändå har många människor kämpar med att veta skillnaden mellan livsmedel att sunda och hälsosamma livsmedel som faktiskt är lägre i fett och kalorier-gör det svårt att veta vad de rekommenderade 2000-kaloriintag ska se ut.

Still andra produkter och trender är inriktade på en hälsosam livsstil och aktiviteter. Ett våldsamt angrepp på motion system från yoga till pilates till magdans har fångat uppmärksamheten hos tusentals människor under de senaste åren har gym i alla former och prisklasser dök upp över hela landet, och fortfarande amerikaner kämpar med vikten. En kamp stort nog att motivera ett växande antal kirurgiska förändringar för att minska vikten.

Kirurgisk viktnedgång omfattar ett antal olika förfaranden, som alla är utformade för att hjälpa människor att ständigt gå ner i vikt. Dessa förfaranden är vanligtvis reserverad endast för sjuklig fetma, vilket definieras som att ha ett BMI högre än 40, eller drygt 5% av den amerikanska befolkningen. Enligt en rapport från 2005 från The Journal of American Medical Association, det uppskattade antalet Bariatric kirurgiska ingrepp ökat från 13. 365 år 1998 till 72. 177 år 2002.

Vikt problem avseende övervikt sägs vara lösas genom en kombination av kost och motion. Det är svårt att hitta konkreta forskningsresultat som återspeglar hur många amerikanska folket följa en daglig motion regim, än mindre delta i någon form av fysisk aktivitet dagligen. Jämfört med resten av den moderna världen, är det sannolikt betydligt lägre. Amerikanerna kör normalt till och från sina destinationer, ta rulltrappor och hissar i stället för trappor och arbeta längre, vilket gör det svårt att hitta tid att utöva eller delta i fysisk aktivitet. Dessa livsstilsvanor bara förvärras av skärm tid och en eventuell falsk känsla av trygghet i 0 transfetter livsmedel.

När debatten bland experterna om orsakerna till fetma, hälsa komplikationer i samband med dem, och de sociala och ekonomiska konsekvenser fortsätta, amerikaner fortsätta kämpa sin övervikt. Även om många människor trivs med sin vikt och graden av fysisk aktivitet, många andra, inte bara i Amerika, utan i hela världen, kamp privat med kost och motion, en kamp som ofta förlorar sig bekvämligheter i livsmedel, transporter och underhållning. Samtidigt fortsätter den amerikanska regeringen att investera i forskning och studier trender fetma, genomföra vilka regler och förordningar kan för en befolkning som har upplevt svårigheter som agerar på information på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.