Vilka länder Celebrate Independence Day?

Independence Day är en populär fest i många länder. Vanligtvis, till minne av semester den dag då landet kastade en ockupant och förklarade en ny och fri nation. Självständighetsdagen firas med olika festligheter, traditioner och seder, beroende på vilket land du befinner dig i.

I USA är Independence Day 4 juli varje år, och brukar firas med fyrverkerier. Offentliga och privata displayer är vanliga, även om många områden nu förbud åtminstone några privata fyrverkerier på grund av brandrisk. Parader och picknick är också populärt sätt att fira en amerikansk självständighetsdagen. Den faktiska tidpunkten memorializes antagandet av självständighetsförklaringen, som tillkännagav USA: s avsikt att utträda ur brittiskt styre. Den 15 augusti firar Indien sin självständighet från brittisk ockupation och uppkomsten av sin suveränitet 1947. Dagen är en officiell nationell helgdag och firas genom att visa flagg i landet och flygande drakar. Dagen är en tid för familj och vänner att samlas för en eftermiddag fest och komma ihåg svåra men värdig början av nationen. I Israel, ett land vars status är fortfarande ifrågasätts, är firandet av sin självständighet som hölls den femte dagen i den judiska månvarv kallas Ijar. Kallade Yom Ha'atzmaut , är det fest religiösa samt kulturella och högtidlighåller försäkran om frihet från premiärminister Ben-Gurion 1947. Människor fira med grillplatser och middagar familj, och det är ofta utomhus dans. Detta Independence Day är långt ifrån allmänt firade dock med några arabiska medborgare i Israel och Palestina innehav protester och sorg på samma dag. I det land i Mellanöstern i Qatar, är självständighetsdagen en tre dagar lång fest. Förberedelserna börjar veckor före den 1 september, då de flesta officiella firandet hålls. Regeringen har en årlig flyguppvisning, och folk reser från hela landet för att välsigna Amir, en av ledarna för Qatar. Flesta ställen fungerar inte i tre dagar för att tillåta människor att dansa, fira och festa tillsammans.

Självständighetsdagen är viktig i många länder, för dess symbolik och nationalistiska värden. På de flesta håll är det ett tillfälle att minnas den ofta svåra kamp som födde sitt modernt land. Medan några länder, som Israel, lägga religiös mening till sin semester också, på många ställen är en sekulär fest att hela nationen kan delta i tillsammans. Vare sig picknick, dans på gatorna i Qatar, eller liggande på gymnasiet fältet för att titta på fyrverkerier, firandet av självständighetsdagen en påminnelse om varaktig kärlek till människor för frihet och eget öde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.