Vad bör jag veta om landet Georgien?

Georgien är ett land i sydvästra Asien, med sin västra gräns utgörs av Svarta havet. I norr, över Stora Kaukasus bergen, ligger Ryssland, och i syd och öst gränsar till Armenien, Azerbajdzjan och Turkiet. Kapitalet är Tbilisi. En del av det ryska imperiet under 1800-talet, hade Georgien tre år av självständighet efter den ryska revolutionen 1917, och sedan absorberades våld i Sovjetunionen. När Sovjetunionen upphörde 1991 förändrades saker och ting igen. Sedan självständigheten har två regioner i Georgien-Abchazien och Sydossetien-arbetat för att behålla separata kontroll, och trots att deras regeringar Okända, de stöds av Ryssland.

Landets officiella namn är Georgien, och det är en republik. En uppskattning i juli lade 2007 befolkning på 4. 646. 003. Georgiska är det officiella språket i Georgien-med undantag för Abchazien, där abchazer är-och talas av 71 procent av befolkningen. Andra framträdande språk är ryska, armeniska och azeriska, från de angränsande länderna. Cirka 9 procent av befolkningen talar ryska, men bara cirka 1,5 procent är etniskt ryska. Den högsta punkten i Georgien är Mt'a Sjchara på 17. 064 fot (5. 201 m) och Svarta havet är vid havsytan. Föroreningar och jordbävningar är miljöhänsyn. Georgien är mestadels bergigt, som har högre Kaukasiska bergen i norr och Lilla Kaukasus bergen mot sydost, och har endast cirka 11,5 procent åkermark. Jordbruksprodukter i Georgien inkluderar citrusfrukter, druvor, vin, hasselnötter och te, liksom grönsaker och boskap. Industries stål, flygplan, verktygsmaskiner, och elektriska apparater.

En georgisk mattraditionen är en överstatlig, en fest med stor sprids av mat, vin och musik - du kan prova atmosfären på Youtube. Viktiga livsmedel innehåller Lobio-torkade bönor bereds på olika sätt, bland annat en kryddig blandning av bönor, tomater, lök och kryddor, tillagas i en lerkruka och omväxlande tillverkas i olika områden i Kaukasus. Annan böna maträtt är Lobiani-Bean bröd. Khachapuri är ett bröd fylld med ost, och ibland ägg, igen, med regionala variationer. Pickles uppskattas, inklusive Mzhave Niori-inlagd vitlök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.