Vad bör jag veta om det Pitcairnöarna?

Pitcairnöarna är ett litet område i södra Stilla havet. De omfattar 2 square miles (5 kvadratkilometer) och har en befolkning på omkring 50 personer, vilket gör dem minst befolkade landet i världen. Det Pitcairn Islands ligger längst sydöstra spets Polynesien. Territorium består av fyra olika öar, men endast Pitcairn själv bebos De tre andra öarna är utspridda kraftigt från Pitcairn sig själv, och även den största ön i kedjan, Henderson Island, har potential för boende, otillgänglighet har hittills gjort det önskvärt.

Pitcairn Island och Henderson Island var både först bosatte århundraden sedan av polynesier som lämnat några arkeologiska bevis för deras närvaro. Den 15-talet hade dock de ursprungliga invånarna dog alla ut eller gått vidare till andra öar, och Pitcairnöarna var lediga.

Två av öarna upptäcktes av den portugisiska i början 17th century, och så småningom återupptäckt av britterna i slutet av 18: e och början av-19-talen. In the late 18th century, Pitcairn själv upptäcktes av britterna och uppkallad efter en tonårig medlem av besättningen som var den första att upptäcka ön.

I slutet av 18th century det brittiska fartyget HMAV Bounty landat på Pitcairn. Tillsammans med besättningen fanns ett antal Tahitiska kvinnor besättningens hade antingen luras eller kidnappas från Tahiti och tas som hustrur och konkubiner. Besättningsmedlemmarna, som hade myteri mot sin kapten innan, tände eld på deras fartyg och bosatte sig på ön. Myteristerna drabbades av en hel del interna stridigheter, och många dödades under de första åren av uppgörelse, men i slutändan befolkningen lyckades överleva. besöktes ön i början av-19-talet och medlemmar i myteri beviljades amnesti. Bara några årtionden senare Pitcairnöarna har fångats upp av det brittiska imperiet som en koloni, och befolkningen började växa stadigt. I mitten-19th century befolkningen blev för stor för ön att stödja, och den brittiska regeringen gav öborna Norfolk Island, vilket ledde till en massflykt. Under de närmaste åren, dock ett antal av de ursprungliga invånarna tillbaka, inrättande av en stadig befolkningsunderlag.

Befolkningen har varierat från en hög strax över 200 till en bottennotering på mindre än 50, och för närvarande ligger precis runt 50. År 2004 skakades ön av en massiv våldtäkt rättegång, under vilken det framkom att en stor del av männen i Pitcairnöarna systematiskt hade sexuella övergrepp på flickor så unga som 7 för en stor del av öns historia. Efterdyningarna av rättegången bort många av öns arbetsföra män från arbetskraften, och har gett upphov till några frågor om framtiden för Mikrostat.

Det Pitcairn är en av de mest otillgängliga platser på planeten. Det finns ingen flygplats av något slag, och båtar bara oregelbundet göra ankar off shore. Det bästa sättet att nå dit är att försöka att antingen hitta ett passagerarfartyg från Auckland i Nya Zeeland eller att Hitch en tur på en båt från Mangareva i Franska Polynesien. Väl där, gå av en väntande spel, och besökare bör förbereda sig för en lång väntetid om omständigheterna inte är till deras fördel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.