Vad bör jag veta om den Mariana Islands?

Mariana Islands, vanligen kallat Marianas, är en ögrupp femton oceaniska vulkaner i nordvästra Stilla havet. Det är allmänt accepterat att Ferdinand Magellan var den första europé att upptäcka någon av öarna i denna grupp. Enligt historiska dokument, fläckiga han två av dem den 6 mars 1521.

Öarna är i själva verket bara en liten del av en bergskedja som oftast är nedsänkt i havet. Fram till början av 20th Century, var dessa öar som också kallas Ladrones öarna. På spanska "Islas de los Ladrones" översättas till "Islands of the Thieves. " Detta namn kommer från handel missförstånd mellan spanska sjömän och infödda ö inte långt efter Magellan som ögon på marken.

Bergskedjan som är hem till Mariana Islands är ganska lång. I själva verket i sin helhet, är intervallet 1. 565 miles (2. 519 mil) lång. Japan befinner sig i ena änden av området med Guam i andra änden. Det Mariana Islands är en del av detta område som kallas Micronesia. Guam är ett område i Förenta staterna. Den Nordmarianerna, är däremot en Samväldet USA. Den Mariana Islands består av två skilda grupper, södra och norra. Den södra gruppen är fem öar som alla är gjorda av KORALLRÖD kalksten. De är uppkallade Rota, Guam, Tinian, Aguijan och Saipan. Alla dessa sydliga öar är bebodda utom Aguijan. Den norra delen av Mariana Islands består av tio vulkanisk landområden. Endast fyra av dessa nordliga öar är bebodda. Dessa bebodda Nordmarianerna heter Pagan, Anatahan, Alamagan och Agrihan. I denna norra vulkaniska grupp, är jorden fortfarande ganska aktiv. Jordbävningar är vanliga i denna region.

Marken på Marianerna är rik, och nästan alla av dem har en riklig tillgång till vatten. Chief produkter av öarna ingår kokosnötter, sötpotatis, jams, kaffe, socker, kakao, tobak, och mor-of-pearl. Kopra, torkade kött av en kokosnöt, är de viktigaste exportmarknaderna.

Den Mariana Islands påstods av Spanien 1667. Eftersom Chamorros var infödingar till öarna, inte resistenta mot virus väcks av tidiga spanska bosättare, nästan hela befolkningen utplånades. Den Marianas var en spansk koloni fram till 1898 när överlät Spanien Guam till USA som en följd av den spanska amerikanska kriget. Spanien sålde återstående öarna till Tyskland 1899. I början av 1900-talet Japan började ockupera dessa öar. Världskriget förde kämpar till öarna när USA försökte fånga dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.