Vad bör jag veta om Trinidad och Tobago?

Republiken Trinidad och Tobago är en skärgård som stat som har en total yta av 1. 979 kvm mi (5. 128 km2) indelade i 23 öar. De två viktigaste skärgårdar, Tobago och Trinidad, hus öns största attraktioner och regeringsbyggnader, medan många av de små öarna är dåligt utvecklade.

Trinidad och Tobago är nära Venezuela i Sydamerika. Port of Spain, huvudstaden, är på ön Trinidad, och är den största administrativa centrum Trinidad och Tobago. Den största staden är Borough of Chaguanas, med en total befolkning på över 67. 000. Chaguanas är omgiven av vatten på tre sidor och är hem till flera parker och ett stort våtmarksområde.

Ön har en gammal historia som omfattar 7000 år före koloniseringen invånare. Tidigare en brittisk koloni, Trinidad och Tobago blev en självständig republik 1976. George Maxwell Richards, ordföranden och med 2007, är en boende och en väl respekterad politiker. En statsminister och en senat, både utses direkt av presidenten, inneha majoritetsbeslut på statliga beslut.

Befolkningen i Trinidad och Tobago har mycket blandade demografi, en följd av år av kolonisering, slav människohandel och invandring. Afro-Trinidadians, även känd som Creole, är en blandning av afrikansk medborgare med den lokala ursprungsbefolkningen och den största etniska gruppen på ön. Indo-Trinidadians är tätt bakom. Etniska grupper omfattar allt från kinesiska immigranter till ättlingar till de ursprungliga franska och brittiska nybyggare.

Trots de olika raser bor i Trinidad och Tobago, det enda officiella språket är engelska. Små landsbygden grupper talar flera dialekter, inklusive Bhojpuri och Tobagonian Creole English. En stor del av befolkningen studier spanska för att kunna kommunicera med sina grannländer.

Trinidad och Tobago innehar den näst största karneval i Amerika, strax efter Brasilien. Före fastlags Carnival är egentligen en blandning av kristna och ursprungsbefolkningars festligheter, och den omfattar en rad festligheter, bland annat dans, mat och dekorationer. Den afro-karibisk musik Calypso föddes i Trinidad och Tobago och sakta expanderat runt om i världen.

Turismen är en av öns viktigaste inkomstkällor. Besökare till Trinidad och Tobago anländer främst för dess ekoturism möjligheter. Surfing och vattensport är mycket populär på ön, som är vandring, simning och segling. Naturälskare kan njuta av fågelskådning turer eller läger djupt in i regnskogen. Internationella investeringar genererar också en viktig del av landets pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.