Vad bör jag veta om Saint Kitts och Nevis?

Saint Kitts och Nevis är två öar som innehåller endast en nation. De omfattar 100 kvadrat miles (260 kvadratkilometer), gör dem bara lite större än Washington DC Saint Kitts och Nevis ligger i Västindien, nära Antigua, Barbados, Saint Barts och Saint Martin.

Saint Kitts och Nevis löstes först av infödingar från vad som nu är delstaten Florida, cirka 3000 f Kr. Dessa bosättningar varade i ett par århundraden, innan alla invånare dött ut och öarna lämnades tomma. Öarna förblev obebodda fram till omkring 100 f. Kr. , när människor från Venezuela begivit sig till dem. Med 800 AD ön avgjordes ytterligare genom Arawaks, som etablerade ett relativt stort och stabilt befolkningsunderlag. Fem hundra år senare karibier anlände på ön och driver Arawaks längre norrut och med S: t Kitts och Nevis som grunden för verksamheten för sin aggressiva lösa av de närliggande öarna. europeisk kontakt med S: t Kitts och Nevis gjordes först av Columbus år 1493, som bosatte sig på ön. Med undantag för några utflykter till lösning av den franska, tog ingen ytterligare kolonisering av öarna förrän 1623. Det året det brittiska fast Saint Kitts, under kapten Thomas Warner. Två år senare Warner få fransmännen att utveckla sin egen lösning på ön också. Ett år efter att efter uppenbarelse av en planerad räd av karibier på ön, ledde Warner en virtuell utrotningen av det karibiska befolkning, deportera de få som överlevde.

avgjordes Nevis av britterna från Saint Kitts 1628, och förblev under brittisk kontroll även medan Saint Kitts ibland bytte till franska händer. Den brittiska äntligen återfått full kontroll på Saint Kitts genom fördrag 1713, och endast-brittiska par Saint Kitts och Nevis grundades. Detta par hade äran av att vara det mest lönsamma av Storbritanniens kolonier, per capita, mer än hundra år. Det var inte förrän slaveriets avskaffande i brittiska kolonier, 1834, att den lukrativa vinster från sockerindustrin började avta. Inom handeln, trots dessa motgångar fortsatte att dominera Saint Kitts och Nevis ekonomi tills branschen stängdes slutligen ner 2005.

Efter efter en låt som liknar andra beroenden i Västindien, Saint Kitts och Nevis beviljades slutligen självständighet 1983. Även om det har förekommit enstaka Mullret av utbrytning från Nevis, förblir nationen enade. Det är troligt att detta kommer att ändras någon gång inom den närmaste framtiden, eftersom politiska uppfattning om Nevis fortsätter att gynna separation.

Saint Kitts och Nevis båda juvelerna i Västindien, med tropiska stränder, glittrande vatten, och vänlig lokalbefolkning. Turistnäringen är väl utvecklat-faktiskt Nevis var hem till det första hotellet i hela västra halvklotet, Bath hotell, som öppnade 1778. Saint Kitts är i allmänhet en mycket mer aktiv plats än Nevis, med en happening nattliv, och mer exklusiva semesterorter. Nevis är bättre anpassade till den lugna resenären, med lugnare stränder och en mer laid back inställning. Utanför naturlig skönhet, besökarna tycker ofta att titta på ruinerna av brittiska och franska utposter, som den brittiska Brimstone Hill Fortress från 1700-talet. På Nevis en stor attraktion är Botaniska trädgården, som ibland kallas Västindien Eden, som stoltserar med en häpnadsväckande mängd växter.

Flyg anländer i Saint Kitts från Miami, Boston och New York, och från många europeiska städer antingen via St Martin eller San Juan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.