Vad bör jag veta om Kokosöarna?

kokosöarna och Keelingöarna är ett litet område i Indiska oceanen. De omfattar drygt 5 kvadrat miles (14 kvadratkilometer) och har en befolkning på knappt 700 personer. Geografiskt öarna är ganska avlägset, faller någonstans mellan Australien och Sri Lanka. är Cocos Islands består av två atoller. North Keeling Island är en stor hästskoformade ön. The South Keelingöarna är en stor atoll med 26 enskilda öar, men endast två av dessa holmar verkligen är bebodda. var obebodda öarna när de upptäcktes av den brittiske kapten William Keeling i början 17th century. Öarna förblev obebodda för nästa århundrade, tills en kokosnöt plantage Slutligen upprättades. En skotsk köpman, John Clunies-Ross, upprätta en permanent bas på ön, proklamera sig själv till kung av Cocos Islands. 1886 Queen Victoria beviljat öarna till kung Clunies-Ross och hans efterkommande.

Cocos Islands spelade viktiga roller i både världskriget och andra världskriget, som fungerar som en kabel station för att ansluta Storbritannien och Australien. Efter kriget delades öarna över till den australiska regeringen 1955, trots att Clunies-Ross fortsatte att köra ön som en monarki. Under 1970 den australiska regeringen blev alltmer missnöjda med stil regel Clunies-Ross familj övat på öarna, och 1978 köpte öarna från familjen hotas av våldsamma förvärv. Då King John Clunies-Ross pensionerade till exil i Perth, och hans ättlingar fortsätta att leva på Kokosöarna.

De kokosöarna är några av de mer avlägsna tropiska öar i världen, med närmaste land är det Christmas Islands, några 560 miles (900km) bort. Vackra sandstränder, underbar klart vatten, och vänliga lokalbefolkningen gör ön till en bra tillflyktsort för människor som vill resa långt bort från stigen medan det fortfarande är i ett tropiskt paradis.

Det finns inga resorter på ön, och de flesta bostäder är enkla frågor, med minimala bekvämligheter. Ett anständigt infrastrukturer för transporter och aktiviteter, dock med kulturella guidade turer, samt dykning och snorkling expeditioner finns för rimliga priser. Kulturen i kokosöarna är fascinerande, och helt enkelt uppleva människor är något som de flesta besökarna anmärkning på. Som en isolerad grupp består främst av muslimska malaysiska och skotska protestanter, öarna har en intressant blandning av festivaler och en unik Outlook. Besökare bör ta hand om på hemö att klä sig lite blygsamt av respekt för den djupt muslimska känslor där. Den Pulu Keeling National Park är en av de mest imponerande naturområden på Kokosöarna, men eftersom för faran av att gå till parken och till känsligheten hos den lokala faunan, resor finns tillgänglig endast i sällskap med en licensierad researrangör, eller en park anställd.

Små flyg anländer två gånger i veckan i kokosöarna från Perth, Australien, och en gång i veckan från Julön. Båtar mycket sällan komma in på Kokosöarna, på grund av deras avsides läge, och svårigheten att förankra det. Dessa är några av de mest isolerade öarna i världen, så det är viktigt att ha en plan inte bara att komma dit, men för att få tillbaka, liksom, så att du hamnar strandsatta i flera veckor längre än du förväntat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.