Vad bör jag veta om Ekvatorialguinea?

i Ekvatorial Guinea är beläget i Centralafrika. Det är bland de minsta länderna på kontinenten, som spänner bara 10. 828 kvadrat miles (28. 051 mil). Landet består av mer än en landmassa, inklusive Rio Muni, ön Annobon, och ön Bioko. Ekvatorialguinea gränser Kamerun, Gabon, och Guineabukten.

Ekvatorialguinea var en gång en koloni av Spanien. Vid den tiden, hyllade det under namnet Spanska Guinea. Intressant nog står ut bland andra afrikanska länder som den enda som har spanska som sitt officiella språk. Landets valspråk är också spanska och är Unidad, Paz, Justicia , på engelska, innebär detta motto "enighet, fred, rättvisa. " Spanska är inte den enda officiella språket i Ekvatorialguinea, franska och portugisiska också har denna status. är Ekvatorialguinea regering behandlade en republik, det har inte bara en president, utan också en premiärminister. Men av de två, VD har mest makt. I sin position kan han stifta lagar genom dekret, anställa och avskeda statsråd och ogilla representanthuset. Han kan också förhandla fram och genomföra avtal med främmande regeringar och ordna val. Presidenten har också en viktig roll för att se landet är i stånd att försvara sig, han fungerar som både Commander in Chief av landets arméer och sin försvarsminister.

Premiärminister Ekvatorialguinea får sin ställning när de utses av presidenten. Presidenten begåvar premiärministern med vissa befogenheter och ansvar. Det är hans jobb att hantera saker som presidenten inte lyckas själv. Som sådan är den statsminister i allmänhet inte ges någon eller mycket verklig makt i frågor som rör utrikespolitik eller landets försvar.

De flesta av medborgarna i Ekvatorialguinea är bantuspråk. En stor del av Bantu härstammar från den Fang stam. Det finns också flera kustnära stammar som utgör cirka fem procent av befolkningen. Ett litet antal européer vill också Ekvatorialguinea sitt hem, som gör en diminutivform befolkningen mulatter. Det finns liten spansk närvaro, eftersom de flesta spanska ombordvarande lämnat landet efter att vinna självständighet 1968.

För dem som är intresserade att resa till landet, är regn en viktig faktor. Landet har ett stort antal grusvägar som blir grumligt och praktiskt taget ogenomträngliga ibland. Som sådant är det föreslås att besökare undvika regnperioden som reser till landet mellan november och april.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.