Vad bör jag veta om Cosquin, Argentina?

Cosquin är en pueblo, eller staden, ligger i provinsen Córdoba i norra Argentina. Det sägs att det pueblo av Cosquin grundades officiellt 1876, vilket utgör det äldsta pueblo i Punilla Valley, som sedan vuxit till en plats för turism. De Punilla Valley, eller Valle de Punilla, är en bred älvdal den där ligger den vackra sjön San Roque, San Antonio River, och Cosquin floden. är historia Cosquin präglats av ett antal intressanta ekonomiska situationer. Under 1900, till exempel en sjukvårdare från den argentinska huvudstaden Buenos Aires upptäckte att mikroklimatet av Cosquin var perfekt för dem som lider av lungor. När ryktet om de gynnsamma klimat Cosquin, staden och omgivande områden upplevde en stor tillströmning av pulmonell sjukdom patienter från hela Latinamerika. Stora återvinningsanläggningar inrättades för att tillgodose de sjuka, som inte bara förde pengar och befolkning, men sysselsättningen möjligheter.

Senare, med utveckling och distribution av antibiotika och läkemedel mot tuberkulos, värdet av en lung-vänligt klimat började avta. Eftersom antalet pulmonell patienter som väljer att påbörja behandling Cosquin minskat, så gjorde de städer främsta källa till kapital. Under åren efter, ekonomin i Cosquin lidit, men så småningom återfått sin styrka genom utnyttjande av turismen.

Turismen har fortsatt att ligga till grund för ekonomin i Cosquin, och när man besöker staden och dess omgivningar, är det lätt att se varför. Stranden av floden Cosquin stränder erbjuder lugn som är populära bland turister. Man kan ta i det vackra gamla ormbunkar och Crystal Springs i skogarna i Quebrada de Los Leones, eller klättra upp på sluttningen av Cerro Pan de azúcar, eller Sugar Bröd Hill. Strax utanför staden, en ekologisk reserv kallas Mallin y la Cueva de los Pajaritos erbjuder fågelskådning, och är hem till den berömda chirrio fågel.

Staden Cosquin erbjuder också ett antal storstadsområdena attraktioner. Förutom de pittoreska torgen utspridda i staden, kan besökarna vistas i Camin Cosquin Museum. Om man inbillar en historisk skattjakt, kan man resa till monument tillägnat Carlos Gardel, som beskriver sambandet mellan historia Argentinsk Tango, och ligger på Cerro Pan de azúcar. En annan dold historiska skatt är Piedra Pintada de San Buena. Beläget nära Yuspe floden, strax väster om Cosquin, funktioner på webbplatsen självbiografiska sten gravyrer från Comechingones stam infödingar.

Cosquin har en rad festivaler och artesanal mässor under året. Kanske mest kända av dessa är National Folklore Festival hålls varje år i staden Cosquin under andra halvan av januari. Denna festival, även kallad Cosquin Festival, anses vara den viktigaste Folklore festival i Argentina. Den hölls för första gången 1961 och har sedan dess fått uppmärksamhet över hela världen. Verksamhet omfattar utförande av folkmusik, folkloristisk dans och recitation och hela natten dansande och sjungande längs Cosquin floden. Offentligt framförande är kvintessensen aspekt av folklig tradition i Argentina, och festivalen ska gå både kan observera och delta i många aspekter av folkloristisk konst.

The National Folklore Festival omfattar även ett antal mindre händelser, som äger rum under nio nätter av fest. Kongressen i Argentina och sin kultur erbjuder kurser i artesanal konstformer, och infödda lektioner språket quechua och gruaraní. Höjdpunkter i traditionella folkloristisk konst kan ses på den nationella mässan i Artesans och Folkkonstteatern. Många av Argentinas mest kända och inflytelserika konstnärer av música folclórica eller folkmusik, hittat sin framgång genom att utföra vid National Folklore Festival i Cosquin. Dessa inkluderar Mercedes Sosa, Antonio Tormo, och Gustavo Cuchi Leguisamón, för att nämna några.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.