Vad bör jag veta om Christmas Island?

Christmas Island är en liten australisk territorium utanför Indonesien. Det omfattar 52 square miles (135 kvadratkilometer), och har en befolkning på knappt 1500 personer. Ön ligger cirka 870 miles (1400 km) från Australien, i Indiska oceanen.

Det finns inga tecken på en snar lösning Julön, vilket är något av en anomali bland öar som för närvarande är bebodda. Även om det är möjligt att de tidiga människorna hade stannat på ön, om de gjorde de gick absolut inte ett spår, och européerna var de första människor som vi känner till att sätta sin fot på Julön. var öns första fläckig i början 17th century, och det var namnet när en brittisk kapten prickig det på juldagen 1643. Mer än fyrtio år senare den första människorna landade på ön för att samla in leveranser, och inför nästa århundrade och en halva ön användes uteslutande av fartyg som vill resupply med ved och vatten.

I mitten av 19th century första utforskning av ön ägde rum, och ett par decennier senare en mer grundlig undersökning gjordes. Denna expedition upptäckte rena fosfat av kalk på ön, vilket gjorde det omedelbart önskvärt att ett antal kommersiella intressen. Under påtryckningar från företagare, som Storbritannien anspråk på Julön. , I slutet av 1950-talet var ön överfördes till Australien, som Storbritannien sålt många av sina anläggningar i regionen. Sedan slutet av 1990-talet, är Julön administreras av Australien tillsammans med Cocos (Keeling) Islands som det gemensamma australiska Indiska Oceanien.

fosfatproduktionen har spelat en stor roll i öns historia sedan upptäckten 1887 . Befolkningen på ön kom främst från Kina, Singapore och Malaysia för att fungera i fosfatgruvor, och ännu i dag ett stort antal människor är sysselsatta inom industrin. Produktionen av fosfat avbröts en kort stund när japanerna ockuperade ön under andra världskriget, men återupptogs snart efter krigsslutet. Fosfatutvinning upphörde i slutet av 1980-talet under några år, men återupptogs under ett nytt avtal 1990 och har fortsatt oavbrutet sedan dess.

Under de senaste åren Julön har varit centrum för en rad invandring debatter i Australien. Ett ganska stort antal flyktingar hamnar i Julön, använda det som en språngbräda till invandrar till Australien. Som en åtgärd för att begränsa antalet flyktingar som invandrar till Sverige, instiftade regeringen den så kallade Pacific Solution, gör det möjligt för regeringen att flytta asylsökande som anländer till Julön till andra länder i regionen. En massiv bearbetning anläggningen färdigställdes nyligen på Christmas Island för att underlätta hanteringen av dessa flyktingar.

Turistnäringen på Julön är mestadels uppbyggt kring ocean sport. Dykning med valhajar och sportfiske är två av de största attraktionerna. Naturområden omfattar nationalpark, som utgör mer än 60% av ön, och parken är full av växter och djur, varav vissa är unika för ön.

>

Flyg anlända halvt regelbundet på julöarna både från Perth i Australien, Singapore, och Cocos Islands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.