Vad är några Mellanöstern Etiqutte Tips?

När tänker Mellanöstern etikett, är det viktigt att komma ihåg att Mellanöstern är otroligt varierande, och det är värd samhällen som har vitt skilda regler för etikett. Även om det finns några etikett tips som håller riktigt hela Mellanöstern, är det en bra idé att inhämta råd från lokalbefolkningen innan du besöker en region så att du inte orsakar brott av misstag. Många guideböcker för olika regioner i Mellanöstern har också etikettsregler sektioner.

Många regler från Mellanöstern etikett är bara förnuftet, och om du råkar ha vuxit upp i en mycket traditionell familj, ditt sätt är nog bra nog att resa i Mellanöstern. Många Mellanöstern kulturer placera en stor vikt på ömsesidigt förtroende, respekt och vänskap, så genom att vara artig och vördnad, kan du lyckas ofta i sociala situationer. Till exempel i många Mellanösterns samhällen, äldre människor förväntar sig en mycket stor respekt, du ska alltid stå upp när äldre personer i rummet, om du inte fått anvisningar om att sitta, och du skall hälsa äldre först.

När interagera med människor i Mellanöstern, bestämmelserna varierar beroende på var du är. I många muslimska samhällen, till exempel, anses det ytterst oartigt att gå in ett rum utan att hälsa alla. Även icke-muslimer förväntas inte säga Salaam aleikum (fred vare med dig), trots att det är artigt, men de bör definitivt säga hej när man går in i ett rum och svara på dessa hälsningar. Visar av kärlek mellan personer av motsatt kön i allmänhet passa alla Mellanösterns etikett, även personer av samma kön ofta hålla varandra i handen eller kysser varandras kinder, utan de konnotationer som transporteras av dessa åtgärder i väst. Du kanske också vill vara medveten om att många i Mellanöstern samfund har en stark ära etik, med tanke på någons ord som Bond. Därför bör du aldrig muntligen lova något du inte kan hålla. Många besökare i Mellanöstern också kämpar med Mellanöstern kroppsspråk, personligt utrymme bubblor är betydligt mindre i Mellanöstern, och gester som skulle användas för att uttrycka ilska eller upprörd inte används på samma sätt i Mellanöstern. Därför kan det hjälpa att lyssna på någons röst, och att vara försiktig om ditt eget kroppsspråk.

Många Middle Easterners placera en tung betoning på gästfrihet, särskilt i den arabiska gemenskapen. Det anses oartigt att vägra gästfrihet, vare sig det sker i form av en kopp turkiskt kaffe, eller en överdådig måltid. När du accepterar gästfrihet, vara artig och nådig, och följa beteendet hos andra människor i rummet om du inte vet hur du ska agera. I allmänhet anses det oartigt att visa fotsulorna eller skor i Mellanöstern etikett, även om du sitter för att äta, och på många Mellanöstern bord, är maten presenteras i en central maträtt som alla äter ur. I denna situation, gäster använda kilar i brödet skopor i centrala skålen, och det är viktigt för muslimska samfund att undvika att använda vänster hand beröra mat eller andra människor, eftersom den vänstra är reserverad för personlig hygien.

När du erbjuds mat, som gäst du kommer att erbjudas de ädlaste delarna av måltiden, även delikatesser som kan tyckas ovanlig eller främmande för dig. Tänk på att avslag på sådana delikatesser är offensiv under Mellanöstern etikett. Måltider och möten i Mellanöstern kan även verka förvirrande för människor från väst, eftersom människor ofta reser in och ut och avbryta förfarandet. Detta beror på att många Middle Easterners blanda affärer och personliga relationer, skapa ett starkt nätverk av vänner och bekanta som kan åberopas. Det är bäst att gå med strömmen i dessa situationer, och försöker undvika verka påträngande eller otålig.

Slutligen, ett meddelande om köpslående. Många besökare till Mellanöstern klaga över hur de behandlas i souks och basarer. Hagging eller förhandlingar är en mycket viktig del av Mellanöstern kultur, och det ses som stötande att avstå från det. Snarare än att avskräckas av det, ska besökarna delta i det roliga, vilket gör befängt erbjudanden och ifrågasätta handlarens fordringar. Transaktioner i Mellanöstern tar ofta tid, och får avbrytas av avbrott för kaffe, te och snacks. Genom köpslående, kommer du att tjäna respekten för handlaren, skapa ett mycket bättre förhållande som kan vara ganska bra senare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.