Vad är den genomsnittliga åldern vid Marriage Worldwide?

Det är bokstavligen omöjligt att hitta en gemensam nämnare när det gäller äktenskap ålder runt om i världen. Faktorer såsom tullar och ekonomiska frågor spelar en viktig roll vid beslut den genomsnittliga åldern vid äktenskap i olika länder. I vissa områden är religionen en viktig del när man beslutar äktenskap ålder. Skillnaderna kan vara häpnadsväckande.

I USA, exempelvis, varierar den genomsnittliga åldern för äktenskap enligt social status, familjens traditioner, och även geografiskt läge. Generellt sett folk i stora städer tenderar att gifta sig senare och vänta längre att ha barn, vanligen väl i 30-årsåldern. Människor som växer upp på landsbygden kommer förmodligen att gifta sig för första gången i tjugoårsåldern. I utvecklade länder, har den genomsnittliga åldern för äktenskap också skjutits upp eftersom många par nu väljer att leva tillsammans i flera år innan ens överväger äktenskapet. På 1950-talet, när de delar hem innan äktenskapet var inte standard, gifte personer yngre. I länder som Indien och Pakistan, där det är tradition att föräldrarna arrangerar bröllop, är medelåldern på äktenskap 17, med många brudar att gifta sig så snart de blir 15. Detta är fallet också i många afrikanska länder, där ekonomiska faktorer kraft föräldrar att gifta bort sina döttrar i tidig ålder. Nigeria har bland de lägsta medelvärdena i Afrika, med de flesta män att gifta sig omkring 23 och de flesta kvinnor vid 17.

Genomsnittsåldern på äktenskap toppar högre i skandinaviska länder som Danmark, där siffran är 30,2 för kvinnor och 32,5 för män. Sverige, Finland och Norge är tätt bakom. På den europeiska kontinenten, är medelåldern på äktenskap lägre i de östeuropeiska länderna, där siffrorna är knappt 23 år för kvinnor i Polen och 26 för män i Rumänien.

Kina och Japan har anslutit europeiska länder i sin höga genomsnitt, vilket är omkring 30 år för både män och kvinnor. Detta gäller särskilt i storstadsområden områden, men på landsbygden är snabbt fånga upp till trenden. Det är viktigt att notera att i många länder är den genomsnittliga åldern vid äktenskap är nära relaterat till antalet skilsmässor som sker varje år. Yngre par har nästan tre gånger så stor chans att hamna skilsmässa än människor gifter sig efter 27 år gammal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.