Vad är Pere Lachaise Cemetery Famous for?

Pere Lachaise-kyrkogården, som ligger i Paris, Frankrike, är den största kyrkogården i staden och en av de mest besökta kyrkogårdarna i världen. Vid Pere Lachaise, kan man besöka gravar av många kändisar från riken historia, musik, litteratur, konst, teater och vetenskap. Dessutom innehåller Pere Lachaise fem första världskriget minnesmärken, stoltserar med vackra trädgårdsanläggningar och en romantisk atmosfär, och erbjuder ett rikt utbud av begravningsurnor konst från 19: e och tidig 20th centuries.

Ursprunget till Père Lachaise-kyrkogården i en sista viloplats för den berömda började när kyrkogården öppnades först 1804. Pere Lachaise var en av många begravningsplatser öppnas under denna tid utanför centrum av Paris som svar på ett förbud mot kyrkogårdar i huvudstaden, som ansågs vara en hälsofara. Popularitet och prestige Pere Lachaise var lite av en kalvslakt av Napoleons regering, eftersom resterna av 17th century franska författare La Fontaine och Molière var flyttade dit samma år öppnades. Detta stunt följdes 13 år senare av begravning av den legendariska medeltida älskare Heloise och Abélard, tillsammans med en spektakulära monument till deras ära. Pere Lachaise blev snabbt den populäraste platsen i Paris för att begravas.

Idag turister från hela världen gästar Pere Lachaise för sin unika atmosfär och dess berömda gravplatserna. Det utmärkande för mest besökta graven går till som Jim Morrison, amerikansk låtskrivare och sångare i The Doors. På grund av fortsatt skadegörelse, är hans grav nu under ständig övervakning av en säkerhetsvakt. Andra underhållare begravda i Pere Lachaise omfatta franska sångerskan Edith Piaf, amerikansk dansös Isadora Duncan, och aktörer Sarah Bernhardt, Yves Montand och Simone Signoret.

Många av de berömda gravarna i Pere Lachaise hus resterna av dem som har bidragit till en värld av höga kultur. Kända författare inkluderar Honoré de Balzac, Marcel Proust, Alfred de Musset, Gerard de Nerval, Guillaume Apollinaire, Colette, Oscar Wilde, Richard Wright, Gertrude Stein och Alice B. Toklas. Konstnärer begravda i Pere Lachaise omfatta Eugene Delacroix, Gustave Dore, Camille Pissarro, Georges Seurat, Pierre Paul Prud'hon, Gustave Caillebotte, Theodore Géricault, Rene Lalique, och Max Ernst. Kompositörer Frederic Chopin och George Enescu runda ut listan. Père Lachaise är också viloplats några framstående vetenskapsmän, däribland fysiologen Claude Bernard, ingenjör Zenobe Gramme, och sociologen Henri de Saint-Simon.

Pere-Lachaise är ett måste för alla som besöker Paris. Kyrkogården har sin egen tunnelbanestation och kartor över kända gravplatser finns från många närliggande leverantörer. Det är en bra idé att titta på en karta och planera ut din resplan innan kyrkogården, eftersom dess storlek kan vara överväldigande och det kan vara en vandring mellan gravplatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.