Vilka är några av världens mest isolerade platser?

Världen har en yta på drygt 510 miljoner kvadratkilometer, och en befolkning (från 2008) på ca 6,7 miljarder. Detta leder till en genomsnittlig global befolkningstäthet på omkring 13 per kvadratkilometer, men i praktiken är personer som är mycket koncentrerad till städer och runt åkermark, vilket gör den genomsnittliga befolkningstätheten för många områden mycket mindre. Några gigantiska områden, såsom Saharaöknen, Sibirien och Grönland hamnen bara några tusen människor varje hundra tusen kvadrat miles. Några av världens mest isolerade platser är mycket kallt eller mycket torrt, men inte nödvändigtvis. För starterna, den mest isolerade platsen i hela världen är sannolikt Antarktis. 14 miljoner kvadratkilometer, bebodd av cirka 4000 forskare under sommaren 1000 i vintern. Det finns drygt 25 forskningsstationer i Antarktis, alla utom ett fåtal som ligger inom ett hundra miles från kusten. Bortsett från Amundsen-Scott forskningsstation vid Sydpolen, är Antarktis interiören huvudsak tom. Detta är logiskt-här vid världens ände, regn knappt någonsin faller inte skiner solen inte i veckor eller månader i sträck, och temperaturen sjunka så lågt som? 90 ° C (? 130 ° F). Inte en plats för att planera din semester.

En annan av världens mest isolerade platser är Tristan da Cunha, de yttersta skärgård på jorden, 2816 km (1750 miles) väster om Sydafrika. Tristan da Cunha ligger i södra Atlanten, ungefär halvvägs mellan södra Brasilien och Sydafrika. Med en befolkning på drygt 250 personer, Tristan da Cunha ekonomi baseras på dess hummer fabrik och försäljning av frimärken och mynt till samlare utomlands. Den närmaste större stad, Kapstaden, är en tre timmars flygresa bort. På grund av sin geografi, har Sydatlanten mycket få öar.

När det gäller de mest isolerade platserna på de bebodda stora kontinenter, några av de bästa utmanare finns Korjakien, i Fjärran Östern Sibirien, med en befolkningstäthet på endast 0,1 personer per kvadratkilometer, vissa delar av norra Sibirien, västra australiska öknen och nordvästra Kanada. I vissa av dessa områden skulle det vara möjligt att detonera en atombomb i vanlig syn, och inte en enda person skulle märka något. I några av de mest isolerade områdena, misslyckas befolkningstätheten för att förmedla den sanna ensamhet i området, eftersom de flesta av befolkningen koncentreras i städer och byar separerade med hundratals miles.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.