Vad bör jag veta om Saint Vincent och Grenadinerna?

Saint Vincent och Grenadinerna är en önation i Västindien. Den omfattar 150 kvadrat miles (390 kvadratkilometer), vilket gör det lite mer än dubbelt så stor som Washington, DC. Nationen utgörs av ön Saint Vincent och många av öarna i Grenadinerna ön kedjan. Resten av Grenadinerna tillhör Grenada.

Liksom många andra öar i Västindien, Saint Vincent och Grenadinerna genomgick uppgörelse många århundraden före ankomsten av européerna, slutligen avveckla en stor del Carib befolkningsunderlag. Under the 17th century karibier Saint Vincent slogs mot européer som försökte landa på sina stränder, undvika omedelbar öde av grannöarna av sjukdomar och slaveri.

Förrymda afrikanska slavar från närliggande öar begivit sig till Saint Vincent innan europeisk kontroll konstaterades på ön, och gifte sig med lokala karibier. I början 18th century Carib motstånd hade blivit slagna ned, och de franska började bosätta öarna, importera nya afrikanska slavar för att arbeta ett antal grödor. Ägande av öarna studsade fram och tillbaka mellan de franska och brittiska för några decennier, i slutändan likvidation under det brittiska styret 1783. från första hälften av 19th century, med avskaffandet av slaveriet, portugisiska och östra indianer började flytta till ön för att arbeta på brittiska plantager, utgör en betydande populationer av det sena 19th century. I början 20th Century British skapade ett lagstiftande råd, och år 1951 allmän rösträtt förklarades. Den brittiska fortsatt flyttar Saint Vincent och Grenadinerna mot ett eventuellt oberoende, försöker anpassa öarna med andra öar, som med de Västindiska federationen. Ingen av dessa allianser höll dock. 1969 Saint Vincent och Grenadinerna gavs en självständig stat, vilket gör dem betydligt självständiga. Slutligen, 1979, fick nationen slutligen självständighet, fortsätter att vara en Samväldesrike med drottning Elizabeth II som monark.

Turismen ökar stadigt i Saint Vincent och Grenadinerna, och infrastrukturen utvecklas snabbt. Ett antal högprofilerade, rika amerikaner och européer har bosatt sig i Saint Vincent och Grenadinerna, och det finns definitivt en lyx klass här, med alla de boende och stödstrukturer. Det är fortfarande möjligt att resa hit är relativt billigt, men med tillräckligt många små pensionat och hole-in-the-wall matställen att hålla en backpacker som ekonomiskt lycklig som de är sannolikt i de flesta Karibien.

Vackra stränder, kristallklart vatten och stabil temperatur året runt gör Saint Vincent och Grenadinerna en idealisk plats att bara njuta av solens strålar. De många öarna i Grenadinerna erbjuder spännande möjligheter till skönhet också, med gröna öar som Bequia erbjudit många avstickare från den redan lugna Saint Vincent. Botaniska trädgården på Saint Vincent datum från 1763, vilket gör dem äldsta i regionen, och har en förbluffande mängd lokala floran.

Saint Vincent kan bara uppnås flyg genom att först flyga genom en närbelägen ö, vanligtvis antingen Saint Lucia, Grenada, Martinique, Barbados eller Trinidad. Nå ön med båt är ett kul sätt att komma fram, med yachter göra hamnen både Wallilabou Bay och Kingston.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.