Vad bör jag veta om Republiken Kongo?

Republiken Kongo är en väst-Centralafrikanska land som vilar på ekvatorn. Vid dess gränser är Kamerun, Gabon, och Centralafrikanska republiken, liksom i Demokratiska republiken Kongo och Cabinda, en enklav i Angola. Landet kysser även en liten del av Atlanten. Republiken Kongo sträcker sig ungefär 131, 283 kvadrat miles (341. 499 kvadratkilometer). Det är ungefär tre gånger så stort i Pennsylvania.

Republiken Kongo, en gång kallades Mellersta Kongo, koloniserades en gång av fransmännen. När landet blev självständigt 1960, tog det på sitt nya namn. Efter sin vinst på självständighet, installerade nationen en marxistisk regering. 1990 pressades marxismen åt sidan till förmån för en regering som ingår demokratiska val. 1997, men bröt ett kort inbördeskrig ut, vilket resulterade i ominstallation av landets tidigare marxistiska president, Denis Sassou Nguesso.

Republiken Kongo har 10 olika regioner och en kommun. Dess regioner är vidare indelade i distrikt, det finns fyrtiosex distrikt i alla. Dess kommunen råkar också vara dess huvudstad, Brazzaville, som är placerad på Kongofloden. Den inre delen av landet är till stor del en central platå som ligger mellan en övre och nedre flodområde. Dess sydvästra del är dock kust-slätten område, ger dränering för Kouilou-Niari floden.

Republiken Kongos ekonomi är centrerad på en kombination av jordbruk och tjänster, samt handarbete. Den har en industrisektor, som fokuserar till stor del på olja. I själva verket har petroleum tagit över som landets främsta ekonomiska lutande, tidigare låg fokus på skogsbruk. Landets fokus på olja överlåter lida träffar när oljepriserna nedgång medan finansiera nödvändiga projekt när oljepriserna är högre. Dessutom Kongo export av diamanter och naturgas, som behandlar ibland med anklagelser om att dess diamant exporten faktiskt smugglas ut i Demokratiska republiken Kongo.

De flesta av medborgarna i Republiken Kongo vistas i sin sydvästra del. De tenderar att koncentreras till områden som Brazzaville och Point-Noire, liksom byar och mindre städer. Som sådan, stora delar av landet är obebodda. Mestadels är dessa områden som ligger i norra delen av landet består av tropisk djungel. Detta fokus på städer betyder att Kongo är ett av Afrikas mest urbaniserade länder.

Republiken Kongo funktionerna ganska konsekvent temperatur hela året, eftersom den vilar på ekvatorn. Dagtid temperaturer tenderar att sväva omkring 75 grader Fahrenheit (24 grader) medan nighttime Medeltemperaturen är runt 60 grader Fahrenheit (16 grader Celsius). Den södra delen av landet ser temperaturer som är lite svalare halvåret. Däremot är det mitten av året lite varmare i de nordliga regionerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.