Vad bör jag veta om Förenade Arabemiraten?

Förenade Arabemiraten, som ibland kallas helt enkelt Emirates, ligger mot Saudiarabien och Oman i Sydvästasien. Lokalt kallas Al Imarat al Arabiyah al Muttahidah, Förenade Arabemiraten har en yta på 32. 278 kvm mi (83. 600 km2) är indelade i sju emirat eller kungliga områden. Känd tidigare som Trucial Oman eller Pirate kusten, är Förenade Arabemiraten en federal konstitutionell monarki, under kontroll av arvtagare till Al Nahyan klanen. Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan var chef härskare i 30 år, fram till sin död 2004.

Abu Dhabi, huvudstad, har en befolkning på 1. 850. 230, vilket är nästan hälften av den totala befolkningen i Förenade Arabemiraten. Abu Dhabi är en modern stad präglas av skyskrapor, livliga shoppinggator, och en serie vackert utformade stadsparker. Förenade Arabemiraten är också anmärkningsvärt eftersom 75 procent av dess befolkning består av utlänningar, främst från Indien, Storbritannien och Egypten. Det finns cirka tio männen för varje sex kvinnor i Förenade Arabemiraten, en procentsats som är högre än någon annanstans i världen.

Förenade Arabemiraten har ett torrt klimat med sommartemperaturer nå 110oF (40oC) regelbundet. Sandstormar och dimma är också vanliga, men regn är sällsynt. Winter temperaturen sjunker sällan under 60oF (15. 5oC). Natursköna stränder och dyra orter ligger i Persiska viken, och locka rika besökare från hela världen. Sanddynerna är den vanligaste terrängen återfinns utanför städerna, men berg och kustnära slätten kan också hittas. Det finns väldigt lite naturligt sötvatten tillgängliga, vilket innebär att regeringen satsar mycket pengar i avsaltningsanläggningar.

Förenade Arabemiraten har en bättre historia än vissa av sina grannar när det gäller skyddet av de mänskliga rättigheterna. Tidigare Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan var känd för sin religiösa tolerans och som tillåter pressfrihet. Internetuppkoppling, dock kontrolleras, och Internet-telefoni (VoIP) och chatrum oftast blockeras. Labor rättigheter är praktiskt taget obefintlig, särskilt för invandrare, och sexindustrin, inklusive sexslavar och barnprostitution, lever i landet, särskilt i Dubai. Homosexualitet är olagligt i Förenade Arabemiraten och bestraffas med dödsstraff. Pressfriheten är relativt hög jämfört med andra länder i Mellanöstern, men kritik av islam är inte tillåten och är straffbart med fängelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.