Vad är skillnaden mellan Storbritannien, Förenade kungariket, och England?

Storbritannien (UK) kallas ofta felaktigt kallas England, Storbritannien, eller Storbritannien. I själva verket är det brittiska förbundet av fyra konstituerande länder: England, Skottland, Wales och Nordirland. Namnet Storbritannien är en förkortning av: Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland. Storbritannien hänvisar till en av de två stora öar som utgör de brittiska öarna, det består av England, Skottland och Wales. En del människor kan förväxla England som är samma som hela Storbritannien eller Förenade kungariket på grund av Englands dominans och makt i Storbritannien och Storbritannien. Som den största delen av Storbritannien, har England omkring 84% av befolkningen i hela Storbritannien och geografiskt täcker cirka 57% av Storbritannien. Dessutom har London, som Englands huvudstad och den största staden i Storbritannien, har den styrande mitten av regeringen för Förenade kungariket sedan 1707. År 1999 däremot, Skottland och Wales har beviljats vissa självstyrande befogenheter, och det skotska parlamentet och nationalförsamlingen i Wales nu har någon styrande makten. Det är också lätt att blanda ihop begreppet "britter" som mening samma som "engelska. "" Brittiska "korrekt syftar på alla människor från Storbritannien och inte bara de" engelska "från England. För det mesta, folk från England, Skottland och Wales, föredrar att kallas för" engelska "," Scottish " och "Walesiska" respektive, i motsats till den mer allmänna "brittiska" sikt.

Skottland upptar övre del av Storbritannien. Det var en separat från England till 1603, när kung Jakob VI, kungen Skottland ärvde Englands tron också. Länderna förblev dock separat tills Acts of Union antogs år 1707 en sammanslagning av de engelska och Scotish parlamenten till en enda brittiska parlamentet. Vid den här tiden, England redan kontrollerade Wales och Irland.

Wales, å andra sidan, har en slags sydvästra regionen Storbritannien och är separerad från Irland och Nordirland av Irländska sjön. Medan dess komplex historia med England har mätområdet många århundraden har det varit officiellt betraktas separat från England sedan 1955.

Den sista delen av Förenade kungariket Nordirland, som bildades 1920 och är oberoende från Republiken Irland. Det är den enda av de fyra brittiska länder som ligger på en annan ö. Både Irland och Nordirland ockupera ön väster om Storbritannien. Dessa två öar, Irlands å ena sidan och Storbritannien (England, Skottland och Wales) å den andra, liksom tusentals små öar utgör de brittiska öarna. Kanalöarna, Isle of Wight, Hebriderna och Isle of Man är några av de mer välkända små öar på de brittiska öarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.