Vad är några exempel på Flower symbolism i Kina?

Flower symbolik är en viktig del av många kulturer, många västerlänningar, till exempel koppla steg med kärlek och liljor calla med döden. Symboliken med blommor är ganska gamla, och många historiker har spårat blomma symbolik genom konst, poesi och musik. I Kina och Asien, den symboliska betydelser av blommor är ofta mycket viktiga, och människor måste vara noga med att ge lämplig blommor som gåva eller offer i templet. Fel blommor kan anses mycket stötande. Lär dig mer om blomma symbolik i Kina kan också vara till hjälp om du är intresserad av kinesisk konst och kultur. Genom att förstå vad olika blommor betyder, kan du kanske läsa ytterligare bakgrund till konstverk. Särskilda blommor överföra mycket tydliga betydelser och arrangemang av blommor kan också vara viktigt. Många konstmuseer som specialiserar sig på asiatisk konst har regelbundna displayer med botaniskt konst, tillsammans med beskrivningar av deras betydelser, om du är intresserad och vill veta mer specifikt om blommor i kinesisk konst. En av de mest kända kinesiska blommor är pion, som anses vara en symbol för själva Kina, tillsammans med plommon blomma. Krysantemum finns också ofta i kinesisk konst och visar blomma, eftersom de betyder lycka, lycka, och lång livslängd. Denna mening är också sant i Japan. Ett annat vanligt utseende i kinesiska blomma symbolik är Lotus, som har en speciell betydelse i buddhismen. Lotuses betyder upplysning och renhet, eftersom de stiger ur leran för att utvecklas i skönhet. Bambu är också förknippat med upplysning, där varje segment representerar ett steg på vägen till upplysning. P

Nejlikor är associerade med äktenskap i Kina, som är orkidéer, som indikerar fruktsamhet och överflöd. Peaches är associerade med en livslängd, och deras blomningar anses heliga. En gåva av narcisslökar indikerar en önskan om talang att blomstra i form av kinesiska blomma symbolik, och att det var en utmärkt present till någon in i en ny karriär. Hydrangeas sägs att föreslå kärlek, tacksamhet, och upplysning, medan citron eller Buddhas hand ges för tur och lycka. Mandarin apelsiner med blad är också särskilt lyckliga, och de är ofta lämnas ut vid det kinesiska nyåret.

Om du funderar på en gåva av blommor till någon av kinesisk härkomst, kom ihåg att udda antal blommor anses lite otur. En gåva av ett par eller jämna nummer är lämplig, eftersom det antyder önskemål lycka och glädje. Du bör också undvika att vita blommor, eftersom färgen symboliserar tårar, död och sorg. Red är en synnerligen lycklig och favoritfärg i stora delar av Kina, och det är mycket lämpligt för bröllop.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.