I vilket land är det lättast för utlänningar Skaffa ett körkort?

resa utomlands utgör en stor utmaning och en av de mest grundläggande funktionerna nästan alla tar för givet är privilegiet att köra. När du planerar din resa till ett annat land, se till att besöka din ambassadens hemsida för landet. Kolla sidan om kör-kraven så att du inte fångats på vägarna med fel dokumentation.

De flesta länder accepterar ditt ursprungliga körkort och en internationell Driver's Permit (IDP). En IDP är helt enkelt en översättning av din licens, eftersom det är en översättning och inte en faktisk licens se till att hålla den ursprungliga licensen med dig när du är utomlands. Dock vara noga med vem du får din IDP från. Det finns en hel del bedrägerier där ute. Kör från platser med skenande felstavningar och dålig grammatik. Istället stick med grunderna. Det amerikanska utrikesdepartementet frågor internt fördrivna personer samt Automobile Association of America (AAA) eller American Automobile Association Touring för dem i USA Utanför USA, kontakta bilismen tjänster myndigheten eller fordonets tillstånd agent.

Även en original licens och en IDP anses kortsiktiga lösningar, de är kortare i vissa länder än i andra. Japan accepterar dem bara i 90 dagar och om du har återlämnats inom 90 dagar från ditt första besök, är det rekommenderat att du får en japansk licens. Nya Zeeland kan du använda ditt hemland utfärdat körkort och internt fördrivna personer i upp till ett år. Om du lämnar och återvänder du kan fortsätta att använda ditt körkort och IDP för ytterligare ett år. Om du har bestämt dig för att stanna utomlands bör du veta att det verkar vara mycket lätt att få en licens i Vietnam. Du kan ansöka online och är skyldiga att lämna en begäran om ett vietnamesiskt körkort, en notarized kopia av ditt körkort från hemlandet, en kopia av din IDP, en kopia av ditt pass, och 3 pass stora bilder. Vid tidpunkten för att lämna din dokumentation måste du visa din ursprungliga pass och körkort. Du får din licens i cirka 7 dagar. Det enklaste land kan Filippinerna, där behöver du din nuvarande ursprungliga utländska körkort och en kopia, en översättning om det inte är på engelska, och en ifylld ansökningsblankett. Du får ett kvitto som fungerar som en tillfällig licens tills du får din fasta licens med posten.

Å andra sidan, om du befinner dig i behov av ett körkort i Peking, Kina gör dig själv en tjänst och ta en klass. Beijing verkar vara en av de svåraste länderna att få en licens i. Den aktuella tentamen är 100 frågor lång och passerar är 90% eller högre. Formuleringen kan vara oklar och på bruten engelska så det är en bra idé för att få hjälp att förstå vad som sägs. I själva verket är det så svårt examen finns flera områden där det talas om skräcken för det hela. Det enda bra sak verkar vara det faktum att du vet om du gått eller notimmediately efter provtagning. Men så kommer alla andra, eftersom dina resultat läses högt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.