Hur fungerar efterfrågan på etanol Affekt fattig mexikansk familjer?

Etanol, en liktorn baserad alternativt bränsle, har hyllats av alternativa energikällor samhället som ett sätt att minska beroendet av olja bränslen. Ökande efterfrågan på etanol, särskilt i Amerika, har lett till en intressant sida inverkan på den globala marknaden: kostnaden för majs snabbt ökat under 2006, fyrdubbling på vissa områden. Det ökade priset på majs har lett till en potentiell svältkatastrof för fattiga mexikanska familjer, som förlitar sig till majstortillas av näring.

Etanol har föreslagits som en källa till bränsle för fordon, eftersom det är en förnyelsebar energikälla källa. Om majs odlas för att göra etanol på ett hållbart och klokt sätt som odlas, kan den avkastning råvara för bränsle effektivt och med mycket mindre miljöpåverkan än petroleumbaserade bränslen. Vissa stater tillåter bensinstationer att blanda etanol och konventionella petroleumbaserade bränslen, medan det i andra områden, bilar som drivs helt på etanol drivs av människor från alla samhällsskikt. Utvecklingen av effektivare destillation och teknik för distribution har lett till att många miljöaktivister av hagel etanol som ett alternativ energi lösning. Det är medaljens baksida att ekvationen att säden är i många livsmedel i världen. I USA är majs en beståndsdel i de flesta förädlade livsmedel, på grund av de otaliga hur den kan bearbetas och förpackas. Livsmedelspriserna i USA började stiga under 2006, vilket speglar den stigande priset på majs, men de flesta konsumenter kunde bära liten förändring i kostnad. Många andra länder också upplevt en ökning av livsmedelspriserna till följd av klättring kostnaden för majs. I Mexiko, där många familjer lever på knappa budgetar har stigande rå majs allvarliga konsekvenser. Den tortilla, en platt osyrat bröd gjorda av majs, som är en kärnpunkt del av den mexikanska kosten. Förutom att ätas som en del av en burrito, enchiladas, eller quesadilla, tortillas kan också ätas ren. Corn har ett antal värdefulla näringsämnen och är också hög i fiber, vilket gör det relativt minimalt bearbetade tortilla en viktig, och friska, en del av den mexikanska kosten. Stigande majs priserna har lett till en oförmåga att köpa råvaror för tortillas, eller att köpa färdiga versioner.

Medan mjöl tortillas görs i vissa delar av Mexiko, är de inte lika utbredd som säden sorten, och tenderar att vara dyrare. Den tortilla är en viktig del av den mexikanska kosten, och många tror att det har staved av övervikt och undernäring i Mexiko, på grund av det traditionella sättet att tortillas görs: via ett kalcium pulver och inget fett. Fattiga familjer inte har möjlighet att ägna eventuellt upp till en tredjedel av sina inkomster till tortillas, så de har börjat söka ut billigare och mindre näringsrika alternativ, varav många är importerade från USA. Nettoeffekten är en fördjupning av den lokala ekonomin, eftersom familjen inte längre att köpa lokalt tillverkade tortillas, och en nedgång i en sund kost, eftersom de billiga alternativen till tortillas inte innehåller värdefulla näringsämnen.

Medan petroleum beroende nationer har hyllats i explosionen av etanol på det alternativa bränslet scenen, är fattiga nationer som Mexiko brottas med hur man ska utfodra sina befolkningen samtidigt som de aktörer på den globala marknaden. Ett antal lösningar på de stigande priserna säd har föreslagits, inklusive bidrag till majs från den mexikanska regeringen. Dietister uppmana regeringen att agera snabbt, för förutom att förlora värdefulla kulinariska arv, ekonomiskt spänns mexikaner kan också vara allvarliga hälsoproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.