Around the World, Hur är Day of the Dead firar?

Medan Halloween nu för tankarna bus eller godis och finare kostymer, var firandet ursprungligen inte avsedd som en rolig semester, men som en dag att minnas dem som har gått bort. The Day of the Dead, eller Día de los Muertos , firas runt om i världen på antingen 31 oktober eller 1 november, även om den andra dagen har blivit den mest populära, kanske som ett sätt att markera en skillnad med Halloween. The Day of the Dead har sitt ursprung i hedniska kulturer som aztekerna, vilket förklarar varför länder som Mexiko har bevarat den praxis vid liv, medan andra kulturer har sakta glömt den ursprungliga betydelsen av semester. Mer än 300 år gamla, Day of the Dead firande var ursprungligen en mer blodig affär som ingår mänskliga offer till gudarna om döden.

I Mexiko, till exempel, är de dödas dag en nationell helgdag, och en berömd sådan. Stämningen är festlig, och människor ut på gatorna för att fira fortsatt liv i en ny dimension, snarare än sorg avsaknad av sina nära och kära. De flesta människor firar Day of the Dead by laga speciella måltider och levererar dem till kyrkogårdar, där de finns kvar att "uppäten" av de döda. Dessa erbjudanden kan vara så enkelt som bröd eller så som de utformats som tre-rätters, och inbegriper ofta blommor, leksaker för döda barn, alkoholhaltiga drycker, filtar och kuddar, och hundratals vita ljus sprids ut över gravarna. Vissa människor övernattar i begravningsplatserna, medan andra retirera till sina hem för en familj måltid och nybyggnad av små helgedomar att minnas sina älskar dem.

På andra länder, till tullen fira Day of the Dead varierar, men ändå hålla vek undan, såsom den gemensamma grunden för festen. I Tjeckien har särskilt Prag, Day of the Dead bli en blandning av Halloween och formella semester, med människor påtagande masker och ljus belysning. Flesta europeiska länder där katolicismen är den dominerande religionen, har länge firade Day of the Dead. Firandet tenderar att vara mer dyster, och människor väljer att besöka lokala kyrkor eller sätta blommor på kyrkogården, men hoppa högtidlig parter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.