Är Guinness Beer besläktade med i Guinness World Records?

Guinness World Records är intimt förknippat med den berömda Guinness Brewery, känd i synnerhet för sin berusande stout öl. Ölet föregår länge boken. Guinness Stout bryggdes i början av 18th century. Boken, å andra sidan, publicerades inte förrän 1955. The Guinness Brewery kan bara begära delansvar för boken. Sir Hugh Beaver var 1954, verkställande direktör för Brewery. På en jaktresa, fick han i diskussion med en vän om den relativa snabbhet av strandpipare och ripa. Varje man tog ställning till vilken fågel var det snabbaste. Sir Hugh ansåg Det argument som återvänder från sin resa och kände vad som krävdes var en bok som skulle svara på sådana frågor.

År 1951 hade tvillingar Norris och Ross McWhirter startat ett förlag till forskning sådana frågor och leverera dem på tidskrifter. De hade skrivit en artikel om en idrottsman anställd på Guinness, Christopher Chataway. Chataway infördes Sir Hugh till bröderna. Mötet utmynnade i ett partnerskap och i början av Guinness superlativer, Förlaget startades av Guinness. Den första boken sålde extremt bra, inspirerande både förlaget och McWhirters att ställa ut på att skriva en årlig bok. 1975, dock en gång lycklig partnerskapet mellan bröderna och Guinness slutade. Ross McWhirter hävdade med Guinness Bolaget om deras inställning till attentaten utförs av den irländska republikanska armén (IRA) i London. Han erbjöd en belöning för information om terrorister och mördades några veckor senare. Norris McWhirter fortsätter att huvudet Guinness superlativer.

Guinness World Records har några av sina egna register. Till exempel är det boken som oftast stjäls från bibliotek. Som väl är det världens mest sålda upphovsrättsskyddade bok, med över 100 miljoner böcker sålts i över 30 språk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.