Vad gör Jewelers göra?

Jewelers är professionella hantverkare som arbetar med alla aspekter av smycken från planeringen av vackra bitar att ta hand om kunderna. Vissa guldsmeder har egna företag, medan andra arbetar ofta för stora detaljhandeln smycken butiker. Dessa personer är specialiserade på smycken design och kan även leda sin egen linje för högprofilerade kunder, exempelvis kändisar.

En av de viktigaste uppgifter en juvelerare har är att sälja och marknadsföra smycken. De flesta butiker säljer specialdesignade ringar, armband och örhängen handgjorda av ägaren. Juvelerare kommer även att produkter från andra populära smycken linjer för kunderna att köpa. Andra metoder en juvelerare använder för att sälja smycken är reklam och försäljning katalog.

En annan uppgift en juvelerare utför är smycken reparation, som består av inte bara reparera smycken utan också om fastställande av klockor och andra saker till kunden. Ofta en kund får ta in en dyr antik ring eller brosch för reparation. De juvelerare måste kanske ersätta stenar i ringar, utföra storlek justeringar och rengör ringen med kemikalier eller sonic smycken rengöringsmaskiner. Viktiga arbetsuppgifter en juvelerare måste komma ihåg att göra i fråga om reparationer är att citera kunden ett pris för de tjänster och har reparationen klar när utlovats.

Konsten att smycken design är avgörande för juvelerare för att lyckas. De flesta juvelerare specialiserar sig på unika, en-av-en-slag konstruktioner för att ge kunden en speciell pjäs. Ibland kan en kund kan ha en viss idé i åtanke för guldsmeden att göra, såsom skräddarsydda bröllop band. Den juvelerare måste skissa mönstret och se till att kunden godkänner det innan arbete på det. Det finns programvaror tillgängliga, så att de smycken-maker kan också elektroniskt skapa bilder av de smycken design.

De flesta juvelerare erbjuda bedömning tjänster till klienter till en mycket låg avgift. Kunder kan begära en bedömning för ett försäkringsbolag, om bodelning eller för en egendom lösning. Juvelerare är oftast certifierade smycken värderingsmän som har fått utbildning för att utvärdera diamanter och ädelstenar. Bedömningsförfarandet ingår en fysisk undersökning av smycken, en skriftlig inspektion och värdet rapport.

För att vara en juvelerare, personal har normalt utbildning i smycken design och är certifierade gemologist värderingsmän. De flesta juvelerare har också tagit lektioner i affärer och marknadsföring. Andra färdigheter som är användbara vid denna handel ingår också kunskaper kundservice och kvalitetskontroll. Man ska också kunna arbeta med allmänheten och lösa kundernas tvister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.