Vad är kosmetika?

kosmetika är ett område som omfattar flera specialiteter. De som är frisörer eller stylister hår ingår i kosmetika fältet. Vad bra, de specialiserar sig på nagelvård såsom manikyr och pedikyrister är cosmetologists. Däremot kan andra utövare sägas att arbeta inom området kosmetika också. Till exempel de som schampo hår anses cosmetologists

kosmetologi områden som hårstyling, barbering och manikyr, tenderar att kräva både utbildning och certifiering innan de kan lagligen praktiken. Utbildning tenderar att inträffa i skönhet skolor. Krav på väg att anlöpa en skönhet eller barbering skolan varierar. Vissa skolor kräver minst en gymnasieutbildning, medan andra endast kräver bevisad förmåga att läsa och skriva.

När en elev har avslutat skolan, han eller hon tar både skriftliga och praktiska prov som visar kunskaper i ämnen omfattas. I sällsynta fall kan praktikplatser ersätta utbildning i en skola. Licensiering får endast kräva en förmåga att klara tentorna.

Andra områden som kosmetika, såsom schamponering, vanligtvis inte kräver särskild utbildning eller licensiering. En person kan få ett par dagars utbildning på arbetsplatsen, men det finns inga lagar som anger att en person med tillstånd att utöva denna form av kosmetika. Vanligt både kompetens och en god personlighet är förutsättningar.

Ett annat område kosmetika, som tenderar att vara mest ekonomiskt givande, är att en make-up eller hud specialist. Dessa specialister kan eller inte kan ha tillstånd, men tenderar att utföra ansiktsbehandlingar. För att försäkra säkerhet, alltid leta efter hudläkare som har aktiv licensiering. De kan också licensieras som estetiker.

Licensiering i kosmetika inte alltid garantera lika kompetens. Vissa stylister och manikyr verkar utföra sina arbetsuppgifter på ett kompetent och naturligt, medan andra kanske inte har erfarenhet eller kommunikation behövs för att uppnå önskat resultat. När folk hittar en kosmetolog i något fält som ger utmärkta resultat, det är väl värt återstår en vanlig kund att undvika dålig hårklippning, makeup eller spik jobb.

De flesta områdena kosmetika inte erbjuder stora ekonomiska belöningar. Några undantag av välkända cosmetologists kan ladda så mycket som 1000 dollar (USD) för en frisyr. Sådana framgångar omfatta kosmetika expert Jonathon Anton, vars dokusåpor blow-out på Bravo nätverk av såväl hans slitande personlighet och framgång som ägare av flera salonger. Salon ägare tenderar att vinna mest på kosmetika eftersom de tenderar att dela på intäkterna i varje arbetstagare i salongen, antingen genom att hyra stationer, eller genom att erbjuda en lön för arbetstagarna.

De flesta inom kosmetika har någon möjlighet att ge en Beverly Hills livsstil dock. Medelinkomsten för de flesta frisörer är cirka 19. 000 dollar per år. Shampooers göra åtminstone med en genomsnittlig inkomst på cirka 15. 000 dollar per år. Även om kosmetika ofta erbjuds en möjlighet att tjäna tips, ovanstående inkomster siffror inkluderar tips. Hudläkare tenderar att vara högst betalda, men ändå får bara göra om 25. 000 dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.