Vad är en neurolog?

En neurolog är en läkare som behandlar sjukdomar i nervsystemet, inklusive hjärnan, ryggmärg, nerver och en del av musklerna. Neurologer bör inte förväxlas med neurokirurger, kirurger som genomgått specialutbildning så att de kan verka på nervsystemet. Neurologer och neurokirurger faktiskt kan samarbeta på komplicerade fall med neurologen hänvisa en patient till en neurokirurg för kirurgisk behandling, medan kirurger kan rekommendera sina patienter fortsätta följa upp möten och långtidsvård med en neurolog efter en operation lyckas.

För att bli en neurolog, måste någon fylla i en fyra år grundexamen, få en medicinsk examen, vilket kräver ytterligare fyra år av utbildning, och sedan slutföra en praktik i neurologi. Den neurologi praktik tar fyra år, och kräver ett första året för invärtesmedicin eller pediatrik, för någon som avser att vara en barnneurolog. Allt som allt 12 års skolgång är inblandade och en neurolog kan utöva en gemenskap efter hans eller hennes praktik är klar för att få kompletterande utbildning.

Neurologer kan arbeta på sjukhus och kliniker. De behandlar framväxande neurologiska tillstånd tillsammans med medfödd frågor och kroniska sjukdomar. Patienter som löper risk för skador på nervsystemet kan också bedömas av en neurolog under deras allmänna workup, som till exempel när en patient är kastad av en häst och kräver medicinsk behandling. Vissa neurologer väljer att fokusera på särskilda intresseområden, såsom ärftliga neurologiska sjukdomar, och de kan arbeta som forskare förutom att vara läkare, som i fallet med en neurolog som övervakar studier om villkor som multipel skleros.

timmar för neurologer tycks vara mycket vanliga, eftersom de kan fastställa särskilda kontor eller timmar klinik, även om vissa neurologer kan vara i beredskap för att hantera framväxande neurologiska problem på akuten, vilket kan kräva ska gå till patientens behov på udda timmar. Lönenivåer kan vara ganska bra för dessa läkare, vilket speglar deras år av högt specialiserad utbildning och omfattningen av diagnostik och behandling de kan utöva.

neuropediatrik, en subfield i den vidare disciplin neurologi, fokuserar på behandling av barn med neurologiska tillstånd. En barnneurolog kan arbeta på ett barnsjukhus, neurologiska kliniken, eller allmänna sjukhus, i egenskap av en konsult när barn förs in med neurologiska tillstånd. Arbetet på detta område kan vara särskilt intressant, eftersom nervsystemet hos barn fortfarande växer och utvecklas, och detta kan skapa något spännande kliniska situationer och medicinska frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.