Vad är en avsändare?

En avsändare är en person som hanterar informationsflödet, människor och utrustning från ett centralt huvudkontor. Några av de mest kända trafikledare är akut trafikledare som svarar i telefonen när någon kräver att polis, brandkår eller medicinsk hjälp. Dispatch arbete är ganska varierande, som ofta kräver ett mycket flexibelt schema och förmågan att tolerera konstiga skift timmar, eftersom leveransanläggningar måste kunna svara 24 timmar om dygnet.

En av de viktigaste rollerna för en avsändare är i hanteringen av människor och utrustning. Markpersonalen tvungna att avgöra vem och vad man ska skicka var och när. De måste organisera tidtabeller, vara kunnig om hur länge arbetstillfällen kommer att ta, och hålla koll på människor som är ute arbetar på fältet. Markpersonalen också hålla reda på en hel del information och kommunicera information som behövs som en del av sitt ämbete.

Akut trafikledare hantera ansökningar om katastrofbistånd. I vissa städer, avsändar för alla räddningstjänster är på samma plats, så att när någon kräver att polisen efter en bilolycka, kan avsändaren enkelt införa ambulanser och brandbilar också, om det behövs. Dessa markpersonalen är ansvariga för insamling av uppgifter från den person som ringer in och förmedla dem till räddningstjänsten så vad de vet vad de ska förbereda sig för.

Markpersonalen kan även arbeta inom transportbranschen, samordna tidtabeller tåg, bussar, båtar och flygplan, samt sända taxibilar och privata bilar på beställning från kunder. Andra kan hantera tjänster, t. ex. samtal från kunder har problem med sina telefoner, el, TV-signalen och så vidare.

De flesta avsändare anläggningar använda datorprogram för att samordna leverans arbete. Dessa program hjälper trafikledare spåra tillgängliga insatsstyrkor och utrustning de har, och programmet kan också användas för att mata in data som kommer att förmedlas direkt till någon i området. Till exempel kan en ambulans avsändare notera att patienten verkar ha en hjärtattack, vilket kommer att utlösa ett larm så att ambulanspersonalen vet att situationen är kritisk. Besättningarna kan också kommunicera på med sina datorer, att tillhandahålla information som tid beräkningarna, så att markpersonalen vet när de kommer att vara tillgängliga för annat arbete.

utbildningsnivå som krävs för att bli en avsändare är ganska minimal, och de flesta företag som behöver en gymnasieexamen, och färdigställande av bolagets avsändaren utbildning. Människor som har stor kunskap om de städer där de planerar att arbeta tillsammans med de industrier som de vill arbeta i, kommer att vara mer tilltalande som kandidater eftersom de kommer snabbt kunna passa in i flödet av avsändande. Denna typ av arbete kan vara idealiska för folk som gillar okonventionella arbetstider och är noga med detaljer och informationshantering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.