Vad är en Food Critic?

mat kritiker är en författare som specialiserat sig på skriftlig kritik av livsmedel. Precis som teater och kritiker film, mat kritiker skulle ge mig, välinformerade, och objektiv information till allmänheten, så att medborgarna kan fatta beslut om var att spendera sina pengar. Mat kritiker i första hand skriva om restauranger, allt från snabbmat anläggningar till moderna och mycket exklusiva restauranger, men några kan också satsa på mer allmänna livsmedelslagstiftningen skriftligen.

Att bli mat kritiker tar tid. Många livsmedel kritiker bedriva yrkesmässig erfarenhet i världen av mat, gå på kulinariska skolor, arbeta på restauranger, delta i jordbruket, och så vidare, så att de kan lära sig mer om varje aspekt av livsmedelsindustrin. En bra mat kritiker är extremt kunnig om alla aspekter av mat, från hur vissa livsmedel skördas till historien av olika rätter. Mat kritiker har också mycket väl utvecklade smaklökar, och de kan specialisera sig på ett visst område, till exempel traditionell fransk mat, fusion cuisine, eller så vidare.

När ett livsmedel kritiker har samlat erfarenheter han eller hon kan börja skriva artiklar, och använda dessa prover att gälla för tidskrifter och tidningar. Mat kritiker kan röra sig mellan förlagen under loppet av sin karriär, eller börja arbeta för mat del av ett papper och arbetar upp till en position som ett livsmedel kritiker. En handfull kritiker blivit välkända och väl respekterad, de flesta i första hand är känd endast i det område de verkar.

Professionell integritet är mycket viktig för livsmedel kritiker. Många göra reservationer och besöker restauranger anonymt, så att de får en uppfattning om hur en restaurang serverar vanliga kunder. De gör också upprepade besök så att de kan göra en rättvis och balanserad bedömning av en restaurang och erbjudanden. Undvikande av affärsmässiga överväganden som gåvor från krögare, erbjudanden om gratis mat och så vidare är också mycket viktigt för livsmedel kritiker, eftersom konsekvenserna av bestickning eller favorisering kan rubba ett livsmedel kritiker.

Mat kritiker beskriva de måltider de ordning, talar om hur maten presenteras, hur det ser ut, och vad det smakar. De utvärderar också det, kunna jämföra, åsikter om kvaliteten på maten, och diskussioner av liknande rätter till andra anläggningar. Mat kritik är också engagerad i restaurang-service, stämningen i anläggningen, och andra faktorer som kan påverka åtnjutande av mat. Efter att ha övervägt alla aspekter av matupplevelse genererar mat kritikern bedömningar som kan användas som en sammanfattning tumregel av läsarna som försöker avgöra om de vill besöka en viss restaurang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.