Vad är SAT test?

SAT ®-testet är ett college förberedande examen utformats för att ge en bild av en students kompetens med grundläggande kunskaper i matematik, läsning och skrivning. Sedan början 20th century, har SAT ® testet varit en viktig informationskälla för högskolor och har fungerat som ett riktmärke för den offentliga utbildningen. Vissa kritiker hävdar att SAT ® är inte en meningsfull återspegling av intelligens, vilket leder till utvecklingen av mer omfattande alternativet standardiserade prov såsom SAT ® ämne tester och ACT ®.

Sedan 1901 har SAT ® testet funnits i någon form. Den ursprungliga testet erbjuds som ett sätt att undanröja sociala bias från antagningen processen. Sedan första sammanträdet har SAT ® testet gått igenom flera revideringar att förbättra både kvaliteten på test och poängsystem. År 2005 ändrades namnet officiellt till SAT ® Reasoning Test, även om det fortfarande i folkmun namnet bara SAT ®.

Provet består av tre sektioner och flera olika typer av frågor. Ursprungligen innehöll provet flervalsfrågor nästan uteslutande, men det är inte längre fallet. I matematik avsnitt, vissa frågor avviker från ett val format genom att kräva att elever lämnar svar med hjälp av en fyll-i bubblan rutnät med siffror, decimaler och bråk anmärkningar. Den skriftliga delen har också utökats med en kort essä om ett visst ämne.

Eftersom de flesta universitet anser lör ® betyg noggrant vid fastställandet antagning status, många elever och föräldrar göra testet på största allvar. Vissa väljer att ta en förberedande examen som PSAT ®, som kan vidtas av underclassmen studenter att mäta resultat på SAT ®, liksom kraven begåvade studenterna för vissa stipendier. Andra väljer att bilda studiegrupper eller arbeta med lärare för att förbättra sina resultat. Det finns många böcker och webbplatser på nätet som ger frågor praxis examen, strategier och guider studera på prov.

Kritiker av SAT ® testet tyder på att det standardiserade format värden en typ av kunskap som inte alla elever har. Kritiker hävdar att vissa delar av testet lita enbart på memorering av regler eller knep för att få rätt svar, snarare än analys eller verkligen är förankrade kunskaper. Andra menar att testet kan vara till skada för studenter som väljer att fokusera pedagogiska insatser på många områden som inte omfattas, t. ex. historia, vetenskap, konst eller musik. För detta ändamål College Board, som administrerar SAT ®, skapas också SAT ® föremål tester för att komplettera den egentliga mätningen.

På de flesta områden i USA, är SAT ® testet erbjuds varannan månad av läsåret och kräver en avgift. Studenterna måste komma snabbt om en tid eller riskerar att förlora sin sitter avgift och att vara förbjudet för testet. Provet tas vanligen under den 11: e klass eller tidigt i 12: e grad, att ge de studerande som inte ger så bra resultat som önskas för att återerövra testa innan de lämnar in betyg för potentiella högskolor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.