Vad är Food Service?

Food service är en stor industri som handlar om tillagning och servering av mat utanför hemmet. Catering ett bröllop, inrättande av en restaurang, och kör en cafeteria är alla former av livsmedelshantering. Många människor utnyttjar det utbud av möjligheter som denna industri över hela världen, allt från att stanna vid en franchise för att plocka upp en hamburgare och pommes frites till att äta ett recept diet under tiden på sjukhuset.

Ett antal av varor och tjänster faller inom ramen för food service, till exempel företag som transporterar livsmedel och relaterade produkter som köksutrustning, bestick och så vidare. Restauranteurs, servitörer, bussers, kockar och dietister är några exempel på människor som arbetar inom livsmedelsindustrin tjänstesektorn, tillsammans med människor som arkitekter som utformar lokaler där livsmedel görs och serveras, företagsrepresentanter som reser vägen som säljer produkter som har anknytning till tjänsten och försäljning av livsmedel, och konsulter som hjälper människor att samordna evenemang där mat serveras.

Vissa människor i den här branschen får särskild utbildning så att de kan arbeta i livsmedelshantering. Vissa högskolor och skolor handel erbjuder gästfrihet program som kan innehålla saker som restaurang ledning och medarbetare kan också få särskild utbildning i frågor som näring för intagna patienter eller barn i skolan. Andra människor börjar från grunden, kör lastbilar för livsmedel distributörer, väntar bord på restauranger och så vidare, få en förståelse för branschen genom att arbeta med i den.

Arbetet inom food service industri kan hårda och krävande, även för chefer och chefer. Timmarna är ofta långa och oregelbundna, och folk tenderar att spendera mycket tid på sina fötter, som behandlar varierande och komplicerade situationer. Som med andra aspekter av besöksnäringen, måste människor också mycket anpassade till behovet av nöjda kunder, oavsett om de utvecklas menyer för en högskola matsal eller tillhandahåller tjänster till fyra stjärnor franska restauranger.

I vissa regioner i världen, verkar i denna bransch betraktas som förnedrande eller kränkande. Folk kan välja att arbeta i livsmedel tjänster samtidigt mellan jobb, eller medan kämpar för att ta sig i världen. Lönerna är starkt bygger på tips från kunder, och anställda kan ha begränsad tillgång till förmåner och skydd från staten såsom minimilön lagar. På andra områden är matservering ett ärade yrke, för alla, från servitörer till människor som äger kända restauranger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.