Hur blir jag en programansvarig?

mest linjär karriär för att bli en programsamordnare är att säkra en position som ett program rådgivare. Båda dessa roller är vanligt i eftergymnasial utbildning och hälsovård sektorer. En koordinator är ofta den person som ytterst ansvarig för förvaltningen av ett visst program.

De nödvändiga uppgifter när du blir en programsamordnare varierar avsevärt från sektor och institut. Till exempel kommer en patient stödprogram samordnare inom hälso-och tjänstesektorn som ansvarig för att utforma programmet och föra in bedömningar och återkoppling av patientens delaktighet och framsteg, samt kommunicera dessa förändringar till lämpliga resurser. En grundutbildning drama koordinator ansvarar för att studenter är registrerade i de tillämpliga klasserna, inrättande av nätverk möjligheter och övervakning student framsteg.

Den utbildning som krävs för att bli en programsamordnare innehåller vanligen en grundexamen eller examen. Inom hälso-och tjänstesektorn, är kandidater förväntas ha slutfört en utbildning i omvårdnad, socialt arbete, eller ett närliggande område. I den postgymnasiala utbildningssektorn, är programkoordinator vanligtvis en förvaltning anställd. Han eller hon vanligtvis har en generell examen i företag, förvaltning eller ett närliggande ämne.

Ett program rådgivare är en administrativ position inom såväl industri. I denna roll kan kandidaten se alla aspekter av samordning av program, inbegripet övergripande program förvaltning, hantera problem och processuella frågor. När ett nytt program börjar, ett program rådgivare typiskt hyrs.

Som ett program som växer i storlek, blir programmet rådgivare överbelastad med att svara på framsidan förfrågningar linjer och den övergripande förvaltningen av programmet. I detta skede främjar organisationen typiskt programmet rådgivare till programansvarig. Han eller hon har nytta av institutionella historia och kan förstå samband med frågor och tidigare lösning försök mycket snabbare.

I de flesta organisationer, programansvarig rapporter till den avdelning eller division huvud. Han eller hon ansvarar för rapportering om läget i programmet, de utmaningar, framgångar och problem med det nuvarande programmet. Även om programmet samordnaren är ansvarig för förvaltningen av programmet, slutligen, Ämnesföreträdare måste vara medvetna om programmets status.

När du har blivit en programsamordnare, avancemang i karriären möjligheterna är ganska bra. De kunskaper som krävs i denna roll är lätt att överföra till ett brett utbud av ledande befattningar. Avdelningen befattningar kan vara inom samma område eller annat område helt och hållet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.