Vad är narkotika ombud?

Drug agenter brottsbekämpande tjänstemän som har till uppgift att verkställa drog koder. De kan arbeta för tillsynsmyndigheter som hanterar läkemedlet koden för en viss nation, eller de kan vara en del av andra brottsbekämpande organ. Till exempel har USA: s kustbevakning drog agenter som undersöker misstänkta narkotikasmugglare som driver med båt och vidta åtgärder mot dem. Arbetet som en drog agent otroligt kan varieras, och liksom andra brottsbekämpande yrken krävs det en stor omsorg om detaljer och en oklanderlig personlig sida.

Många nationer har en mängd lagar om böcker om både lagliga och olagliga droger. Drug ombud ansvarar för att identifiera källorna till illegala droger, och för styckning dessa källor av så att läkemedel inte kan fortsätta att komma in i landet. De kan också behandla tillämpningen av regionala lagar, såsom lagstiftning som uttryckligen tillåter vissa människor att använda normalt förbjudna ämnen i religiösa ritualer.

Precis som andra inom brottsbekämpande myndigheter, är ett läkemedel agent tränad att hantera vapen och följa grundläggande regeringen förfarande. Han eller hon har också en utbildning som ger undersökningen färdigheter, bl. a. att möjligheten att gå under tak vid utredningar, och många drog agenter samarbeta med andra myndigheter för att åstadkomma drog byster. Exempelvis kan ett läkemedel agent utreda ett misstänkt laboratorium metamfetamin produktion i en stad, och ring i stadens polisstyrka för bysten. Eller kanske en drog agent innebär skatt utredare för att spåra och bekämpa illegal inkomstkällor.

Utöver fältarbete, ett läkemedel agent gör också en hel del arbete på kontoret. Drug ombud måste samarbeta med andra organ med uppgifter brottsbekämpande, och de är ofta tvungna att analysera stora mängder data som samlats in av fält agenter. Till exempel, agenter som undersöker marijuana odling kan tillbringa tid på kontoret gå igenom flygfotografering tecken på att växa verksamheten. Drug detektiver måste också hjälpa till att bygga fall mot de människor de undersöka, sammanställa data och hårda bevis som kan användas i domstol.

För att bli en drog agent, kan någon vända sig direkt till en Drug Enforcement Agency, eller gör karriär i brottsbekämpande och militären, och är specialiserade på frågor som rör droger. Potentiella aktörerna måste kunna passera en säkerhetsprövning som omfattar en undersökning av kriminellt förflutet och intervjuer med personliga referenser. Människor med en historia av narkotikamissbruk och missbruk är specifikt hindras från att arbeta som drog agenter och personer som bedöms ha dålig karaktär får utestängas från anställning av regeringen, med undantag för dem från en karriär inom narkotikabekämpningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.