Vad är en vinodlare?

En vinodlare är en professionell vars verksamhet består druvor. Viticulturists spelar en viktig roll i produktionen av vin. Dessa individer strävar oftast att se till att de druvor som kommer att användas odlas på ett sätt som ger maximal avkastning och smak. Några utbildade viticulturists dock arbeta i andra delar av vinindustrin, också.

vinodling är en vetenskap. Det är gren av trädgårdsodling som koncentrerar sig på studier av vinstockar. En examen från sådana undersökningar kallas en vinodlare.

Denna individ spelar en grundläggande roll i vin tillverkningsprocessen. Alla druvor är inte lämpliga för lönsam vinframställning. En vinodlare är en person som är utbildad att odla druvor som är lämpliga. Han använder olika typer av vetenskapliga rön, i kombination med jordbruksteknik, att påverka avkastningen av vinrankor och kvaliteten på de druvor som produceras.

För att göra detta måste en vinodlare skall informeras om jordtyper . Lönsam druvor inte kan odlas i alla typer av jord. Det finns vissa jordtyper som inte passar som de är, men som kan göras lämpliga att använda fertilisering eller annan teknik. Han behöver veta hur du förbereder oavsett vilken typ av mark han arbetar med för plantering.

När plantera göras måste vinodlare att ta hand om vinstockar. I en vinframställningen företag, vinrankorna är en investering. Om något händer dem, det leder oftast till stor förlust för verksamheten. Vård av vinstockar ingår fortsatt uppmärksamhet riktas på markförhållanden, men även uppmärksamhet måste ägnas skärmtak.

trädkronorna är den del av en druva vinstockar som är ovan mark. Den vinodlare måste koncentrera sig på ett korrekt beskärning. Han måste ha kunskap om sjukdomar och skadedjur, och han borde veta hur man hanterar dem. Han bör också förstå hur faktorer såsom fotosyntes och bevattning kommer att påverka resultatet.

I slutet av växtsäsongen är vinodlare i allmänhet också ansvar för tillsyn över skörden. Detta är ett avgörande steg i vinframställning. Om druvorna skördas för tidigt eller om de får stanna kvar på vinstockarna för länge kan det bli katastrofala.

Eftersom villkoret för vinrankor och druvor är centrala delar av sina arbeten, viticulturists ägnar mycket tid åt att arbeta utomhus. Under vissa delar av säsongen, kan bli tvungna att arbeta längre eller onormal timmar. Dessa personer också normalt en god smak för vin.

Några viticulturists välja andra jobb vinindustrin. En vinodlare kan hyras till exempel att vara rådgivare till många vin jordbrukare. Han kunde också fungera som ett vin köpare, en källare chef, eller han kunde bli lärare för kommande generationer av viticulturists.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.