Vad är en beta-testare?

En betatestare är någon som tester en produkt innan den släpps. Produkt testare hjälpa företag att identifiera svaga punkter i sina produkter vilket kan leda till konsument frustration, och även identifiera specifika frågor som behöver rättas till innan en produkt kan släppas ut. Vanligtvis betatestare testa flera inkarnationer av en produkt, tills det anses redo för release. Vanligtvis betatestare arbeta med elektronik och programvara.

Att arbeta som betatestare kan låta som roligt, eftersom beta-testare får tillgång till högteknologiska produkter innan de släpps till allmänheten, men det är också svårt arbetet. Betatestare måste arbeta med något i timmar, vid upprepade tillfällen utför samma handlingar och göra saker som aktivt försöker bryta den. Arbetet kan faktiskt vara ganska enformigt och ganska tråkigt, eftersom beta-testare väntas överstiga normal användning när de arbetar med produkter för att säkerställa att de kommer att hålla upp under missbruk.

Några betatestare arbete för företag som specialiserar sig på beta-testning tjänster. De kan sändas produkter för hem recension, eller de kan arbeta i en labbmiljö, så att deras arbete lätt kan kartläggas och övervakas. Eftersom betatestare arbeta med produkter som inte har släppts ännu, har de vanligen underteckna sekretess undantag för att skydda bolagets produkt för konkurrenter. Någon som arbetar som betatestare kanske inte kan berätta för folk om de projekt som han eller hon arbetar på som följd.

I andra fall är betatestare anställda av vissa företag som vill testa sina produkter i egen regi. Samma sekretess normalt gäller.

Beroende på scenen att produktutvecklingsprocessen är i, en beta-testare kan ges en produkt och berättade att utföra specifika uppgifter, eller betatestare kanske bara undersöka produkten , notera ner saker som han eller hon går. Betatestare tycker om de funktioner som de kanske vill ha eller behöver, och om de funktioner som är svåra att komma åt, inte intuitiv, eller obefintlig, gör de oftast en del av det. De också ta del av brister i produkten, liksom instabilitet i mjukvara som är orsaken till att hänga, säga upp sig eller beter sig på andra oväntade sätt.

Det kan vara dyrt att skicka produkter genom beta-testning , men vissa företag anser att kostnaden är värt det, eftersom det garanterar att konsumenterna inte kommer att få problem. Eftersom alla använder saker på lite olika sätt, företagen vill veta om märkliga buggar i deras mjukvara som orsakas av onormal användning innan produkten släpps för att rädda sig själva från klagomål från kunder och behovet av att skapa patchar. När det gäller elektronik, företag vill hållbara produkter som kommer att hålla hårt bruk, beta-testare kommer att göra saker som att slå sönder alla knappar på en gång, släng produkt runt, och försöka driva produkten utanför dess förväntade kapacitet, imitera potential konsumentverksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.