Vad är en apotekare?

apotekare är en term som refererar till en person som bereder och säljer droger och mediciner. Termen användes ofta i medeltida Europa, men används sällan i modern tid. Den moderna motsvarigheten till en apotekare är en apotekare, en som tar emot beställningar för läkemedel, beslutar om de är lämpliga, och säljer dem till dem som behöver dem. Apotekare, dock serveras något större roller, de ofta eller berett läkemedel, sålde dem och gav läkare. I vissa fall var apotekare även anmodats att vidta åtgärder som kirurger eller barnmorskor, i dag, endast certifierade och specialiserade yrkesmän fylla dessa roller.

En apotekare skulle traditionellt äga och driva en butik, som han skulle sälja en rad olika poster, läkemedel eller annat. De flesta av hans varor skulle ha typiskt inblandade vanligaste läkemedlen eller ingredienser för vanliga naturläkemedel och läkemedel. Ibland var apotekare också känt för att sälja olika patenterade läkemedel eller läkemedel som är av tvivelaktig användning eller giltighet. Dessa läkemedel var marknadsförs som botemedel för allehanda krämpor, men sällan faktiskt botas något och var ofta lite mer än färgad eller smaksatt vatten. En apotekare typiskt kunna marknadsföra sådana falska botemedel ostraffat den allmänna organ för medicinsk kunskap vid tiden var mycket begränsad, och folk hade inget sätt att erkänna bedrägeri.

barnmorska och medicin förberedelse utgjorde endast en några av de många och varierande roller apotekaren, inte alla som var lagliga. En apotekare tenderat att tjäna en viktig social roll, när en lidit någon typ av åkomma, skulle han höra ofta apotekaren först. Ibland har de även kallas att tjänstgöra olagliga och farliga uppgifter, som förberedelser dödliga gifter eller andra farliga hopkok. Med tiden blev apotekare stadigt mer legitimt och standardiserade, deras tjänster blev mer tillförlitlig. Denna trend fortsatte fram till den 19-talet, då en högre grad av specialisering inträffat och apotekare fick stor ersatts med olika specialister.

Det bör noteras att uttrycket apotekaren också kan hänvisa till en typ av möbler med många lådor. Det är en stor byrå med många fyrkantiga kistor arrangerade i en fyrkant eller rektangel. Apotekare varierar mycket i storlek, vissa är mycket små och lämpar sig bara för att lagra små prydnadssaker, medan andra kan vara ganska stora och kan användas för att lagra kläder och andra större föremål. De tenderar att stå på fyra korta ben och har en plan yta ovanpå, på vilka objekt och dekorationer kan placeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.