Vad är en Harbor Pilot?

En hamn pilot, ofta känd som en maritim pilot, är en båt pilot med särskilda kunskaper om en viss hamn eller hamn. Piloten behövs för att direkt stora fartyg i en hamn där det finns särskilda djupt vatten kanaler omgivet av grundare lägenheter. Utan tillgång till en hamn pilot, dockning fartyg skulle bli en stor fara. Det skulle bli en verklig chans att gå på grund och skadar fartyget och lasten, varav vissa kan vara farliga vid utsläpp i en vattenbaserad ekosystem.

I de flesta fall att bli en hamn pilot behöver ingen specifik typ av examen, bara en stor erfarenhet och lokalkännedom som bara fått genom träning. De flesta kommer att börja som assistenter, och arbeta sig upp till att bli piloter. Vissa kan vara anställd av specifika företag vars fartyg som regelbundet går in och ut i vissa hamnar. Den stora majoriteten är dock oberoende entreprenörer. Detta ger den bästa möjligheten att få reguljär sysselsättning.

Vissa hamnen piloter kan specialisera sig på vissa typer av fartyg. Till exempel kan vissa vara mer skickliga på att föra in stora fraktfartyg. Andra kan specialisera sig på att hjälpa militära fartyg genom förrädiska vatten. Vissa kan även användas för att hjälpa stora passagerarfartyg kryssning. Hamnen pilot, för att bli framgångsrika måste vara bekväm med vad fartyget han eller hon arbetar. Minsta lilla misstag kan leda till katastrofala följder.

Förutom det grunda lägenheter, strömmar är en annan fara att ta itu med när de sätter fartyg i hamn. Under olika tidvatten, kan strömmar vara lugn eller byte från en riktning till den andra. Att förstå hur tidvattnet påverkar dessa strömmar är en nyckel i någon hamn. Samma strategi för dockning ett fartyg under en inkommande tidvattnet får inte arbeta under ett utgående tidvatten. Därför måste hamnen piloten ha detta i åtanke när man arbetar i hamnen.

Ofta får hamnen piloten har ogynnsamma väderförhållanden som att hantera också. Precis som strömmar kan påverka flödet av ett stort fartyg, kan vinden också avsevärt ändra inriktningen av fartyget och hur det reagerar. Blåsiga förhållanden är mycket vanliga runt hamnar och hamnar. Ofta kommer vinden ändrar riktning under dagen, lägger till ytterligare en variabel en pilot måste ta itu med.

I de flesta fall kommer en hamn pilot arbetar också mycket nära samarbete med hamnkaptenen. Hamnkaptenen ansvarar för brottsbekämpning och tullfrågor, samt avgöra vilka fartyg docka i vilka länder. Således, piloten, som söker det bästa läget för hans eller hennes klient, ofta försöka hålla ett gott samarbete med hamnkaptenen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.