Vilka är de olika biostatistik jobb?

biostatistik hänvisar till vetenskapen om kliniska statistik som den är tillämplig på ett brett potentiella karriär som rör biologi. Som man kan förvänta sig, detta innebär att majoriteten av biostatistik jobb finns i hälsorelaterade frågor, särskilt medicin. Kan dock biostatistik jobb ingår även flera andra områden och branscher, såsom jordbruk, djurhållning, veterinärmedicin, folkhälsa, djurliv forskning, botanik, och miljöskydd. Dessutom är tillämpningen av biostatistik utvidga till att omfatta flera relativt nya områden, såsom medicinsk bildbehandling, ekologiska prognostisering och statistisk genetik.

Oavsett det specifika området eller branschen, alla biostatistik arbetstillfällen avser främst samma uppgifter, nämligen insamling, bearbetning, analys och tolkning av data. Många gånger, dessa uppgifter avse uppgifter provtagning i form av lantmäteri ett litet antal studera ämnen eller allmänna frivilliga befolkningen. I detta scenario är biostatistiker sannolikt också ansvarig för att utforma de frågeformulär eller intag teknik och kanske även rådgivning annan personal om hur man samla in och distribuera information som samlats in.

Eftersom många biostatistik jobb upptar det medicinska området är det ganska vanligt att delta i byggandet och genomförandet av kliniska prövningar och studier. Som med lantmäteri, ger biostatistiker ingången på lämpligt urval storlek och de bästa metoder för att samla in och analysera data. Men han eller hon kan också uppmanas att rekommendera nyskapande experimentell design för att rymma och uppnå specifika direktiv. Faktum är att om denna typ av förarbete är avgörande eftersom statlig finansiering för projektet behövs ofta en preliminär design plan för att få godkännande.

biostatistik handlar inte bara om att utveckla statistiska modeller och avprickning resultat, dock. Faktum är att många biostatistik jobb ofta passera dataanalys för kvalitetskontroll kvalitetssäkring och produktutveckling. Dessutom biostatistiker ofta ett nära samarbete med andra yrkesgrupper för att utveckla politiken, genomföra marknadsundersökningar, och genomföra kostnadseffektiva kontroller, till exempel ekonomer, försäkringar analytiker, specialister marknadsföring och programmerare dator.

När det gäller arbetsmiljö, många biostatistik jobb erhålls vid sjukhus, vårdinrättningar och annan klinisk inställningar. Däremot kan andra få anställning inom universitet och små högskolor. Dessutom är vissa biostatistik jobb vistas i den offentliga sektorn under olika avdelningar och organ.

En karriär som biostatistiker inte kräver vanligen licensieringen eller certifiering, men kräver ett minimum av en kandidatexamen i statistik eller matematik. Det bör noteras dock att de mest framgångsrika kandidaterna har en master-eller doktorsexamen. Visst, någon överväger att komma in detta område bör ha ett stort intresse och ett visat lämplighet inom vetenskap och matematik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.