Vilka är de olika Wellness Karriär?

Det finns många möjligheter för dem som är intresserade av wellness karriärer. Människor i detta område är vanligtvis används för att hjälpa andra att uppnå någon typ av mål som gynnar deras hälsa eller liv. Karriärmöjligheter är akupunktur, massage och somatology.

En akupunktör är en person som försöker att främja eller upprätthålla god hälsa med hjälp av en forntida österländska medicinen teknik som kallas akupunktur. Denna teknik innebär i allmänhet att nålar som noggrant skall införas på olika punkter av kroppen. Den akupunktör, som en läkare, kommer i allmänhet att göra en bedömning. Detta professionell analys används sedan för att bestämma vad punkter på kroppen behöver behandlas.

Massage terapi är en av Wellness karriär som ofta utförs i ett spa. Vissa massage terapeuter arbetar också i medicinsk utrustning, såsom sjukgymnastik praxis. Vissa kunder använder sig av massage terapeuter enbart för nöje och avkoppling. Andra däremot, får använda massage i ansträngningarna för att behandla sjukdomar såsom stukningar, spänning, eller sömnlöshet.

Somatologists ofta också arbetar på spa. Trots att dessa yrkesmän kan också använda massage terapi är det sannolikt att endast en av sina behandlingsmetoder. Somatology innebär att man använder ett antal holistiska och naturliga metoder för att behandla enskilda sjukdomar och allmänna välbefinnande. Behandlingsmetoder kan vara yoga, ansiktsbehandlingar, och naturläkemedel.

Personliga tränare delta i wellness yrken som arbetar med att hjälpa människor att uppnå mål som hänför sig till form, storlek, och förmåga deras kroppar. Detta är generellt sett gjort genom att utforma fysisk aktivitet program som passar varje individ. Vissa personer som anställer personliga tränare har rent kosmetisk motiv. Andra människor behöver dessa yrkesutövare att hjälpa dem att uppnå mål som är medicinskt nödvändiga.

Näringsexperter är proffs som lär folk hur man ska äta ordentligt. De skall uppmana också människor hur man ska äta för att uppnå vissa mål såsom viktökning eller viktminskning. En dietist kan vara anställda i en rad olika omständigheter och även hjälpa undernärda människor, hjälpa personer med fetma, eller att hjälpa människor som försöker återhämta sig från en ätstörning. Dessa wellness karriärer låta möjligheter att arbeta med biståndsorganisationer på EU-kliniker och sjukhus.

Stress rådgivare är wellness proffs som lär folk hur de ska hantera och minska stress. Även om stress är inte ett villkor att den lätt definieras, medicinska myndigheter tenderar att komma överens om att det kan få negativa effekter på mental och fysisk hälsa. Rådgivare på detta område utrusta människor med verktyg och tekniker som kan hjälpa dem att lösa eller undvika stressrelaterade hälsoproblem och sociala problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.