Vilka är de olika Arkeologi jobb?

Det finns ett antal olika arkeologiska arbeten, dvs arbeten som görs för att utföra en arkeologisk undersökning. Några av dessa arbeten utförs av arkeologer, men andra utförs av personer med en mängd andra typer av yrkesutbildning-att andra områden, till exempel klassiker och antropologi överlappa arkeologi-eller ingen alls.

En typ av arkeologi jobb som instruktör eller fakultet medlem som ger undervisning i arkeologi vid en högskola, oavsett om ett Community College, ett college eller ett universitet. En arkeologi professor kan instruera studenter, doktorander, eller båda, och skulle kunna användas av olika avdelningar förutom arkeologi, inklusive antropologi, konsthistoria, klassiker, historia och teologi. Ofta akademisk arkeologi jobb i nio månader, och arkeologen får tillbringa sommaren i andra sysselsättningar.

Arkeologi jobb på museer kan ha en akademisk tillhörighet eller inte. Museum positioner kan omfatta fältarbete, eller inkludera administrativa uppgifter. Ett museum arkeolog skulle sannolikt skapa displayer samt genomföra, publicera och presentera forskning. I ett museum med ett universitet tillhörighet, kan vissa tjänstemän hålla universitet utnämningar samt deras positioner museum.

Flera departement i den federala regeringen anställa personer i arkeologi jobb. Dessa omfattar de Bureau of Land Management, National Park Service, USA Army Corps of Engineers, och den amerikanska Forest Service kombinera att anställa cirka 800 arkeologer. Statens sysselsätter arkeologer i State Historic Preservation Office, och kan också använda sig av arkeologerna i deras motorväg, Park, och vattenresurser avdelningar. Om en stad har ett arkeologiskt område, får den hyra arkeologer för att ge råd. Tillsyn av sådana situationer kallas för CRM, kulturella resurser förvaltning. Den andra sidan av CRM är de privata företag som undersöker CRM webbplatser. Arkeologer på detta område både lokalisera och gräva webbplatser.

Det visar sig, är arkeologi ett av de områden där volontärer är vanliga. Beroende på om de har schaktning erfarenhet kan volontärer utföra arkeologi arbetstillfällen i området eller i labbet. De kan skärmen på själva webbplatsen, till exempel, eller de får genomföra ett antal aktiviteter i labbet, från sortering och märkning för identifiering och analys av data.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.