Vilka är de olika Adjungerad positioner?

Adjungerad positioner är de positioner som tas av utbildad och ofta högutbildade arbetstagare, för en viss tid, och oftast på en deltid. Arbetsgivaren betalar mindre och betalar ingen arbetslöshet jobb uppsägning. Dessutom arbetsgivare har få ansvar på de anställda, eftersom de inte betraktas som vanliga anställda och en del av institutionens sysselsätter dem. Jobb som är av denna karaktär generellt erbjuds till lärare, särskilt i college inställningen.

Det är uppenbart, adjungerad professor eller lärare jobb är populära. Universitet eller högskolor, för att fylla studenternas behov inom särskilda grupper, ofta hyra professorer att undervisa en eller flera kurser. Vissa högskolor hyr också egna masterstudenter för dessa platser, men de kan se någon annanstans. Betala är oftast inte i paritet med vanliga anställda lön, men för den som inte behöver bidrag och inte vill vara bunden till ett vanligt jobb, en adjungerad lärare eller professor arbete kan fungera.

Privat gymnasieskolor och en del offentliga sådana kan också erbjuda komplement positioner. Ibland kommunala skolor kan vara begränsad på så anställningsförfaranden av skolan politik eller av lärare unionens politik. Privata skolor behöver inte nödvändigtvis dessa gränser och kan mer fritt erbjuda tillfälligt arbete.

En "location" där ett antal adjungerade lärartjänster finns är online. Med tillväxten av Internet skolor, kvalificerade lärare behövs. Ändå kan ändra inskrivning betyda Internet skolor inte vill anställa någon på heltid, eller att ens engagera dem som fast anställda. I dessa fall kan de leta efter någon kvalificerad som kan utföra jobbet, och mycket ofta kan göra det hemifrån i stället för i en fysisk skola. Detta skulle kunna dra någon som måste jobba hemifrån, men återigen, ersättningsnivåer är inte alltid jämförbara med de fast anställda.

I många typer av skolor adjungerad positioner inte är begränsade till undervisningen. Skolorna skulle också kunna söka komplement bibliotekarier, till rådgivare eller andra fylla ett tillfälligt behov. Privata bibliotek skulle också kunna söka efter en person att tillfälligt utföra extra arbete eller ta över det arbete som en arbetstagare som kommer att vara frånvarande under en längre tid.

De som söker komplement positioner bör vara medvetna om den kontrovers som omger denna uthyrning praxis. Det finns ett antal personer som känner universitet och andra arbetsgivare använder denna hyra alldeles för mycket, särskilt för att undvika att betala folk vad de är värda. Många som gör komplement arbetar gör det eftersom de inte kan hitta fakultet jobb, och de arbetar heltid, utan fördelar, och i mycket lägre lön än andra heltidsarbetande. En del tyder på att detta ett nödvändigt ont av budgetnedskärningar på många universitet, men andra tycker komplement löner bör vara lika bra eller bättre än fakultet löner, särskilt som komplement positioner inte kräver att universiteten betala förmåner.

Trots dessa kontroverser, universitet och högskolor särskilt fortsätta att använda adjungerade systemet och det är ett sätt att få ett lärarjobb när en person har ingen aktuell placering. Uthyrning är störst i områden som humaniora, men det finns säkert andra lediga jobb också. I synnerhet kan adjungerad tech eller datorn instruktörer vara i hög efterfrågan. Ett antal jobb styrelser finns för den som letar efter dessa lägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.