Vad gör podiatrister göra?

Många människor tänker på podiatrister som mul läkare. I själva verket podiatrister är läkare som är specialiserade i studien, diagnos, behandling och förebyggande av sjukdomar som påverkar fötter, fotleder och till och med underbenen. Podiatrister är "riktiga" läkare och många är certifierade inom primär medicin. Även specialiserade på en viss medicinsk disciplin, kunde podiatrister praxis möjligen inom andra discipliner också, baserat på deras utbildning och kompetens.

podiatrister måste studera mer än fötterna när de går på podiatric medicin. Medan de måste få en DPM (doktor Podiatric Medicine) grad, får de också en omfattande utbildning inom områden som radiologi, anestesiologi, akutsjukvård och olika typer av kirurgi inklusive ortopedi. De måste ofta fylla en praktikplats och en hemvist för att bli certifierad.

podiatrister måste erhålla legitimation. Förutsättningarna för att förvärva en licens varierar från stat, men de flesta kräver podiatrister ha en grad och att överföra vissa tentor och utvärderingar. Om utfärdats i en stat, får en licens eller inte får erkännas av en annan stat. Podiatrister måste kontrollera statliga lagar för att försäkra sig om att en stat licens erkänns och accepteras i någon annan stat där han eller hon hoppas att öva.

Vissa av de frågor podiatrister hantera är smärtsamma irritationer i fötterna även liktornar, Hallux Valgus, plantar vårtor, inåtväxta tånaglar och tånagelsvamp. De flesta av dessa villkor är lätt behandlingsbara, medan andra kräver mer vård. Podiatrister även behandla problem som plantar fasciit, "hammertoes," arch problem och svårigheter cirkulation i de nedre extremiteterna orsakas ofta av diabetes. Podiatrister också förskriva ortoser vid behov.

Om du lider av något av dessa villkor eller uppleva smärta, domningar eller krampanfall, är det en bra idé att se en fotvårdsspecialist för en undersökning. Tala om för läkaren om alla sjukdomar som diabetes, och låt honom eller henne veta om du röker eller tar medicin. En fotvårdsspecialist kommer att undersöka den övergripande strukturen i anklar och fötter och leta efter oegentligheter som kan leda till obehag, infektion eller försämring. Han eller hon kommer då att föreslå behandlingsalternativ för att göra dina fötter, vrister och ben friskare.

podiatrister finns i sjukhus och kliniker, och en del har privat verksamhet. Kostnaden för att besöka en fotvårdsspecialist varierar, så se till att du är medveten om kostnaderna och ta reda på om läkaren du hoppas besöka accepterar din försäkring plan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.