Vad betyder en skräddare göra?

En skräddarsydd skapar dräkter som passform kunder. Skräddare måste ha en stark förståelse för tyger, mönster och sömnad tekniker. Behärskning av både maskin och hand sömnad krävs att skräddarsy. En skräddare kan specialisera sig på antingen män eller dam kläder.

Skräddare arbete på många olika platser, såsom deras egen butik, en klädbutik butik eller för en klädtillverkares. Det är möjligt för skräddare som gör kläder för tillverkarna att få befordrad till en modedesigner om de visar talang för design. En skräddare som arbetar inom detaljhandeln ofta anpassade passar färdigt att bära kostym för kunderna, samtidigt som skräddare som äger sina egna butiker gör kläder för kunder.

Efter att ha diskuterat kundens kläder och inredning behov och besluta om tyget till en handgjorda plagg, skräddaren göra en anpassad kostym första åtgärderna för kunden och design ett mönster. Skräddare kan skapa ursprungliga mönster eller anpassa ett färdigt mönster för att passa de mätningar av varje kund. När mönstret skärs ut ur den valda tyget, konstruerar skräddarsy de viktigaste delarna av plagget med stygn dem tillsammans med lös hand sy heter tråckla stygn.

Kunden försöker sedan grov plagget på medan skräddare gör monteringen justeringar med hjälp av stift eller skräddaren krita. Tailor's krita är handhållna och är vanligtvis trekantig eller fyrkantig ut. Skräddare använda kanterna för att göra linjer eller märken som visar var tyget ska sys eller avskuret. Skräddare måste sy plagget innan krita gnids bort eftersom den inte är gjord att vara permanent. För att slutföra plagget, skräddare lägga kragar, fickor och blixtlås som tryckknappar, blixtlås eller knappar.

Skräddare ofta gör kostymer och kläder klänning för personer som behöver svårt att hitta storlekar, till exempel de som är mycket höga eller mycket kort. Större, eller mycket liten storlek personer kan också behöva eller vill ha skräddarsydda kläder om de har svårt att hitta tillräckligt klara för slitage bitar i deras storlek i butikerna. Några skräddare arbete inom nöjesbranschen som gör kostymer för teater eller tv-och filmbolag produktion. Skräddare i större butiker har ofta assistenter att hjälpa till med mönster att göra, mäta kunder, sömmar och andra uppgifter.

Många skräddare och skräddare assistenter börja så alterationists arbetar i kemtvätt butiker eller butiker. Alterationists göra uppgifter som att fålla byxor för att justera längden och tar in eller hyra ut midjan området byxor och kjolar för att justera passform. Alterationists får också ersätta trasiga dragkedjor i kläder eller förkorta eller förlänga ärmar jacka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.